Μια σημαντική διεθνή συνεργασία για τον ελληνικό κινηματογράφο ανακοινώνει το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας ΚΙΝΟ ΑΤΗΕΝS. Για πρώτη φορά Αθήνα και Σαντιάγκο ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από τον τίτλο A tale of two cities, για να παρουσιάσουν ένα κοινό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει προβολές ταινιών από την Ελλάδα στη Χιλή και από τη Χιλή στην Ελλάδα.

Πρόκειται για δύο πόλεις σε διάλογο, που συζητούν και ανταλλάσσουν κινηματογραφικά έργα με ταυτόχρονες προβολές. Το πρόγραμμα είναι μια συνεργατική δράση του Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας ΚΙΝΟ ΑΤΗΕΝS και του Centro De Cine Y Creación (CCC) από το Σαντιάγκο και ξεκινά με δύο παράλληλες προβολές σε Χιλή και Ελλάδα στις 24 Ιανουαρίου 2024. Η εναρκτήρια δράση στο Σαντιάγκο περιλαμβάνει την προβολή της ελληνικής ταινίας Attenberg, σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Τσαγγάρη, ενώ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, 21:00, στο Booze Cooperativa, η προβολή της ταινίας De jueves a domingo (Thursday till Sunday), σε σκηνοθεσία Dominga Sotomayor Castillo, μια παραγωγή από Χιλή και Ολλανδία. Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών θα ανακοινωθεί σύντομα.

Θυμίζουμε ότι το φετινό ΚΙΝΟ ATHENS θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 10 Μαρτίου 2024, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τεχνόπολη, το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ενώ στους χώρους εκδηλώσεων προστίθεται και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το 2ο ΚΙΝΟ ATHENS θα περιλαμβάνει ταινίες κάθε είδους, από όλο τον κόσμο, από το ανεξάρτητο σινεμά, με διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες δράσεις, ενώ φέτος εγκαινιάζει το KINO Junior με προβολές για σχολεία και οικογένειες και παιδικό διαγωνιστικό τμήμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, όροι και προϋποθέσεις στην ιστοσελίδα του KINO Athens www.kinoathens.org.

Υποβολή ταινιών ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΚΙΝΟ Athens.

Μείνετε συντονισμένοι με τα νέα του ΚΙΝΟ Athens κάνοντας εγγραφή στο newsletter και στα Facebook • Instagram • TikTok.

Για θέματα Τύπου επικοινωνείτε στο media@kinoathens.com .