Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι το “28 Weeks Later” ήταν μια μικρή αποτυχία σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, την εξαιρετική συνεργασία των Danny Boyle και Alex Garland του 2002, το “28 Days Later”, το μετα-αποκαλυπτικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Cillian Murphy.

Το sequel αναμφισβήτητα “παραπαίει” εξαιτίας διάφορων παραγόντων, όπως των παρασκηνιακών ρόλων του Garland και του Boyle, αλλά και της απουσίας του Murphy. Όμως τώρα οι οπαδοί των ταινιών ζόμπι μπορούν να χαρούν –αν δεν ικανοποιήθηκαν με την ανακοίνωση για το “The Walking Dead: Daryl Dixon– γιατί πλέον αρχίζει να φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι η dream team είναι διατεθειμένη να επανεξετάσει το franchise.

Ενώ βρισκόταν στις συνεντεύξεις τύπου για το “Oppenheimer”, ο καταξιωμένος ηθοποιός αποκάλυψε σε συζήτηση με το Collider ότι ενδιαφέρεται πολύ να κάνει το “28 Years Later”, υπό έναν όρο.

«Μιλούσα πρόσφατα με τον Danny Boyle και του είπα: “Danny, γυρίσαμε την ταινία στα τέλη του 2000. Οπότε νομίζω ότι σίγουρα πλησιάζουμε το “28 Years Later”», δήλωσε ο Murphy. «Αλλά όπως έλεγα πάντα, είμαι έτοιμος γι’ αυτό. Θα ήθελα πολύ να το κάνω. Αν ο Alex [Garland] πιστεύει ότι υπάρχει ένα σενάριο και ο Danny θέλει να το κάνει, θα ήθελα πολύ να το κάνω κι εγώ».

Ο Garland και ο Boyle είχαν ήδη συζητήσει το ενδεχόμενο να γυρίσουν το “28 Months Later”, αλλά τελικά εγκατέλειψαν την ιδέα. Το 2019 άφησαν περαιτέρω υπονοούμενα για το ενδεχόμενο, αλλά μόλις πρόσφατα, μιλώντας στο Inverse, ο Garland μοιράστηκε το ενδιαφέρον του να επαναφέρει την δημιουργικότητά του για το franchise, δηλώνοντας ότι αν και «αντιστάθηκε [να κάνει sequel] για πολύ καιρό, επειδή υπήρχαν πράγματα για το “28 Weeks” που με ενοχλούσαν», τελικά αποφάσισε: «Γάμα το. Προτιμώ να προσπαθήσω να γράψω μια διαφορετική ιστορία σε έναν διαφορετικό κόσμο».

Και συνέχισε: «Πριν από μερικά χρόνια, μια ιδέα υλοποιήθηκε στο κεφάλι μου για αυτό που θα ήταν πραγματικά το “28 Years Later”. Η ιδέα πάντα άρεσε στον Danny».

Ο Boyle πρόσθεσε: «Συζητάμε γι’ αυτό αρκετά σοβαρά, αρκετά επιμελώς. Αν δεν θέλει να το σκηνοθετήσει ο ίδιος, θα είμαι πολύ πρόθυμος να το κάνω, αν μπορέσουμε να εκτελέσουμε μια παρόμοια καλή ιδέα».

Ας ελπίσουμε επίσης ότι θα συνεργαστούν ξανά με τον John Murphy για το soundtrack -οι αρχικές συνθέσεις ήταν όλες εξαιτερικές, και οι Brian Eno και Godspeed You! Black Emperor συνέβαλλαν εξίσου.