Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου κατέθετε επί 3,5 ώρες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Αναφερόμενος στις υποκλοπές Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Κουκάκη, μίλησε για συνδυασμό νόμιμης συνακρόασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού. Ο κ. Τέλλογλου υποστήριξε ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι τα τηλέφωνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και για το ΚΚΕ το 2017.

Ο κ. Τέλλογλου οφείλει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία λογική συμψηφισμού“, ανέφερε η ΝΔ.

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Β` αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, που υποστήριξε ότι δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Την αποπομπή του ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Ιλχάν Αχμέτ βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μισαλλόδοξη δήλωση, που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού, στο πρόσωπο μουσουλμάνων βουλευτών.

Ο κ. Αθανασίου σε διευκρινιστική δήλωσή του, κάνει λόγο για παρερμηνεία των λεγομένων του και τονίζει ότι ουδέποτε αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των συναδέλφων του βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Πηγή: ΕΡΤ