Το πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος είναι ένα μέτρο που μπορεί να λύσει το πρόβλημα του δυσβάστακτου κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και κάλεσε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθούν την πρόταση του κόμματος του.

Ειδικότερα για το θέμα αυτό, είπε ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να κατανοήσουν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διαχείριση του προβλήματος με το κόστος του ρεύματος και πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προτείνει πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά μια τροπολογία που, όπως είναι γνωστό, αν η κυβέρνηση δεν την υιοθετήσει δεν μπορεί να ψηφιστεί. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί μια λύση που να συμφωνούμε όλοι. Όμως, η λύση αυτή πρώτον δεν μπορεί να κλείνει το μάτι στην αισχροκέρδεια, όπως είναι οι λύσεις που ήδη έχουν προτείνει ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. Δεύτερον, θα πρέπει να διασφαλίζει μια τιμή βιώσιμη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τρίτον, θα πρέπει να είναι συμβατή με την εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το πλαφόν στη λιανική το αποδέχθηκε και ο κ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ρωμανός της Νέας Δημοκρατίας αντιλαμβανόμενοι ότι είναι συμβατό με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι ένα μέτρο που μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Καλούμε τα κόμματα να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να βρούμε μια λύση που θα βοηθήσει τους πολίτες. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθούμε στη δικαιοσύνη θα βάλει τους πολίτες σε μεγάλα προβλήματα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος ορθά ζητά να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θέμα. Ωστόσο, εμείς είμαστε πολιτικά κόμματα και πρέπει να βρούμε πολιτικές λύσεις».

Τέλος, για την εισαγγελική πρόταση παραπομπής του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, στο Ειδικό Δικαστήριο ανέφερε ότι κρατούν πάντα μια ενιαία και αξιακή στάση απέναντι στα θέματα των θεσμών, υποστηρίζουν τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων και ως σοσιαλδημοκράτες στέκονται αξιακά απέναντι στα θέματα της Δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ