«Ας βγουν λοιπόν επισήμως όλοι οι βουλευτές και να πουν “είμαι αυτό ή το άλλο”. Για να ξέρουμε ποιοι και γιατί θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Τι και αν το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια αφορά αγροτικά ζητήματα; Ο Κυριάκος Βελόπουλος, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, κάλεσε από το βήμα της Βουλής τους βουλευτές να δηλώσουν δημόσια τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

«Γιατί δεν ρωτάμε πόσοι εδώ μέσα είναι ομοφυλόφιλοι; Για να ξέρουμε δηλαδή πώς θα ψηφίσουν στο νομοσχέδιο για τον γάμο» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σε παρέμβαση του στην Βουλή. «Να ξέρουμε αν ψηφίζουμε υπέρ των δικών μας προτεραιοτήτων και επιθυμιών ή υπέρ του ελληνικού λαού. Γιατί αν εγώ είμαι εφοπλιστής και βουλευτής και έρθω εδώ να ψηφίσω υπέρ των φοροαπαλλαγών θα είναι διαπλοκή. Ας βγουν λοιπόν επισήμως όλοι οι βουλευτές και να πουν “είμαι αυτό ή το άλλο”. Για να ξέρουμε ποιοι και γιατί θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος με αφορμή την αναφορά του Σπύρου Μπιμπίλα της Πλεύσης Ελευθερίας που είχε καλέσει την Εκκλησία «να πει πόσους γκέι ιερείς υπάρχουν».

Τα όσα είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος έφεραν τη αντίδραση του Μιχάλη Κατρίνη. «Είπε ο Βελόπουλος ότι αν κάποιος βουλευτής είναι ομοφυλόφιλος να το δηλώσει γιατί λέει ότι έχει έννομο συμφέρον με το νομοσχέδιο για τον γάμο όπως θα είχε ένας βουλευτής-εφοπλιστής αν ερχόταν νομοσχέδιο για τη ναυτιλία. Τι είναι αυτά που ακούμε;» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει σε ποια αίθουσα βρίσκεται. Να ανακληθεί στην τάξη και να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα είπε».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Μπιμπίλας σημείωσε πως «δεν το είπα από το βήμα της Ολομέλειας, αλλά σε μια στιγμή έντασης». Σημείωσε μάλιστα πως «οι ηθοποιοί έχουν δικαίωμα να λένε τις απόψεις τους. Οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να είναι άθρησκοι και να είναι το ίδιο πατριώτες. Είμαι άθρησκος, αλλά το ίδιο Έλληνας με τον κ. Βελόπουλο και θα υπερασπιστώ την πατρίδα μου μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μου».

Ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση επιτέθηκε στην πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «είναι θράσος να απευθύνεστε με αυτό τον ιταμό τρόπο στον κ. Βελόπουλο. Να είστε πιο προσεκτικός. Ίσως σας έχει επηρεάσει η δημοσκοπική στασιμότητα». Απευθυνόμενος προς τον βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας είπε πως «εδώ είναι Βουλή των Ελλήνων. Μου λέτε ότι είναι δικαίωμα να είναι κάποιος άθρησκος; Δηλαδή τι μας λέτε ότι είναι δικαίωμα να μην είναι κάποιος πατριώτης;».

Πηγή: iEidiseis