Ένα εύρημα της δημοσκόπησης της MRB (OPEN) που δημοσιοποιήθηκε χθες, βασανίζει… τους γαλάζιους επιτελείς και όχι αδίκως, αφού στην ερώτηση με τι κριτήριο θα πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες στις επικείμενες Ευρωεκλογές, το 60,3%(!) απαντά ότι θα πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα δυσαρέσκειας για την πολιτική της ΝΔ, ενώ μόλις το 32,7% θεωρεί ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ότι η κυβέρνηση πέτυχε πολλά.

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα υπόκωφο ρεύμα στην κοινωνία που πρέπει να το εντοπίσουμε και να κάνουμε προσπάθεια για να το μειώσουμε», έλεγε χθες υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον εύρημα, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την αποχή, το ύψος της οποίας θεωρείται κρίσιμος παράγων των επικείμενων ευρωεκλογών, περιλάμβανε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB (Open).

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 19,2% στις ηλικίες 17-34 ετών και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,7%.

Είναι από τα λίγα ερωτήματα στα οποία η ΝΔ έρχεται οριακά τρίτη με 14,5%. Το πρόβλημα – στοίχημα για τον Στεφ. Κασσελάκη είναι ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα καταγράφονται παραδοσιακά τα υψηλότερα ποσοστά αποχής.

Υπ’ αυτή την έννοια, η ΝΔ μάλλον εύχεται, παρά ξορκίζει το σενάριο της μαζικής μετακίνησης της νεολαίας στις παραλίες την Κυριακή της ευρωκάλπης.

Αυτό που πάντως, προκάλεσε έκπληξη στους γαλάζιους επιτελείς είναι ότι στην ίδια δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται στους άνδρες, με μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό στο οποίο προηγείται στις γυναίκες, οι οποίες, σε σημαντικό ποσοστό, φαίνεται να συμπαθούν τον Στεφ. Κασσελάκη.

ΠΗΓΗ: iEidiseis