Οι ενδιάμεσες εκλογές ανέδειξαν ένα γκρουπ πρωτοποριακών Δημοκρατικών πολιτικών, έτοιμων να αλλάξουν το τοπίο στην Αμερική. Ακολουθούν μερικοί απ’ αυτούς:

Maxwell Frost

Ο Δημοκρατικός Maxwell Frost κέρδισε τις εκλογές για την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων στη 10η περιφέρεια του Κογκρέσου της Φλόριντα, πράγμα που σημαίνει ότι ο 25χρονος θα γίνει το πρώτο μέλος της «Γενιάς Z» στο Κογκρέσο όταν αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.

Wes Moore

Ο Δημοκρατικός Wes Moore θα είναι ο πρώτος μαύρος κυβερνήτης του Μέριλαντ και μόλις ο τρίτος μαύρος κυβερνήτης στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη νίκη του. Οι ψηφοφόροι του Μέριλαντ έγραψαν επίσης ιστορία εκλέγοντας τον Αμερικανό βουλευτή Anthony Brown ως τον πρώτο μαύρο εισαγγελέα της πολιτείας και την Aruna Miller ως την πρώτη Ινδοαμερικανίδα υποδιοικητή.

Summer Lee

Η Δημοκρατική Summer Lee κέρδισε τις εκλογές για τη 12η περιφέρεια του Κογκρέσου της Πενσυλβάνια, γεγονός που θα την καταστήσει την πρώτη μαύρη γυναίκα που θα εκπροσωπήσει την πολιτεία στη Βουλή των Η.Π.Α.. «Ξεκινώντας από αύριο, θα δημιουργήσουμε ένα πιο δυνατό κίνημα από αυτό που θα μπορούσαν ποτέ να αντιμετωπίσουν», δήλωσε η Lee στους υποστηρικτές της το βράδυ της Τρίτης.

James Roesener

Ο James Roesener από το New Hampshire θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο πρώτος τρανσέξουαλ σε οποιοδήποτε πολιτειακό νομοθετικό σώμα στην ιστορία των Η.Π.Α. Η νίκη του αποτελεί μέρος ενός «κύματος ουράνιου τόξου» με περισσότερες από LGBTQ+ 300 νίκες σε πολιτικές θέσεις σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το Victory Fund.

Maura Healey

Η Δημοκρατική Maura Healey, που υπηρετεί σήμερα ως γενική εισαγγελέας της Μασαχουσέτης, πέτυχε μια ιστορική νίκη όταν εξελέγη η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της πολιτείας, καθώς και η πρώτη ανοιχτά λεσβία κυβερνήτης σε όλη τη χώρα.

Shri Thanedar

Ο Δημοκρατικός πολιτειακός βουλευτής Shri Thanedar έγραψε ιστορία ως ο πρώτος Ινδοαμερικανός που εκλέγεται στη Βουλή από το Μίσιγκαν. Θα ενταχθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων με τουλάχιστον τρείς ακόμη Ινδοαμερικανούς: Pramila Jayapal, Ro Khanna και Raja Krishnamoorthi.

Robert Garcia

Ο δήμαρχος Robert Garcia θα γίνει ο πρώτος LGBTQ+ μετανάστης που θα υπηρετήσει στο Κογκρέσο. «Μεγαλώνοντας ως μετανάστης, όντας χωρίς χαρτιά … καθόρισε απόλυτα το είδος του ανθρώπου που είμαι σήμερα», δήλωσε ο Garcia στο NowThis πριν από τις εκλογές.

Delia Ramirez

Το Ιλινόις εξέλεξε την πρώτη Λατίνα βουλευτή του, αφού η Δημοκρατική πολιτειακή βουλευτής Delia Ramirez κέρδισε την 3η περιφέρεια του Κογκρέσου της πολιτείας. «Μόλις γράψαμε ιστορία», δήλωσε η Ramirez σε πλήθος υποστηρικτών της μετά τη νίκη της.

Marcy Kaptur

Ενώ οι περισσότερες πρωτοποριακές νίκες οφείλονται στις «πρώτες φορές», για την Marcy Kaptur, η αναφορά σε αυτήν αφορά την διαχρονικότητά της. Είναι η μακροβιότερη γυναίκα εκπρόσωπος στην ιστορία της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά την κατάκτηση της 21ης θητείας της. Κέρδισε για πρώτη φορά την έδρα της στο Κογκρέσο το 1983.

Πηγή: NowThisNews