Πέθανε η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη σε ηλικία 78 χρόνων.


Η Μίνα Αδαμάκη, η οποία γεννήθηκε στο Βόλο, στις 17 Ιουλίου 1944 ήταν αγαπημένη  ηθοποιός και σκηνοθέτης του ελληνικού κοινού.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, στο έργο «Η δολοφονία του Ζαν – Πωλ Μαρά». Έχει παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

Είχε ιδρύσει τον θίασο «Θεατρική Συντεχνία» και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ελεύθερης Σκηνής».

Εμβληματικός παραμένει ο ρόλος της Ειρήνης στις «Τρεις Χάριτες», δίπλα στις Νένα Μεντή και Άννα Παναγιωτοπούλου.

Η Μίνα Αδαμάκη, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Πειραιά. Το πρωί της 7ης Νοεμβρίου, έπαθε ανακοπή αλλά την επανάφεραν. Έχει καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο.

Κινηματογραφικά συμμετείχε σε ελάχιστες παραγωγές

Η Μίνα Αδαμάκη έγινε γνωστή περισσότερο από το θέατρο και την τηλεόραση. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1981 στην ταινία «Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια» του Γιάννη Φαφούτη. Μετά την επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς «Τρείς Χάριτες», εμφανίστηκε στην ταινία που επανεκκίνησε τον Ελληνικό εμπορικό κινηματογράφο, τη μεγάλη επιτυχία του 1999 «Safe Sex» (που αργότερα μας χάρισε και τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά). Η επιτυχία συνεχίζεται ένα χρόνο μετά με τον ρόλο της Μπίλους στο «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο». Η άτυπη κινηματογραφική τριλογία συνεργασίας των Ρέππα – Παπαθανασίου με την αγαπητή ηθοποιό ολοκληρώνεται το 2003 με το «Οξυγόνο». Στο πλευρό της Ζέτας Μακρυπούλια έπαιξε το 2009 στο «Σούλα Έλα Ξανά», του Βασίλη Μυριανθόπουλου.

Ανάμεσα στις σημαντικές δουλειές της στη Δημόσια Τηλεόραση ήταν η συμμετοχή της στη σειρά «Αστροφεγγιά» στο ρόλο της Λένας, στο Θέατρο της Δευτέρας στο «Intermezzo», στη μεταφορά δείγματος της εξαιρετικής δουλειάς της Ελεύθερης Σκηνής στην τηλεταινία «Αλαλούλια». Πιο πρόσφατα την είδαμε στο ρόλο της Γωγώς σε ένα επεισόδιο της σειράς τα «Χρυσά Κορίτσια»

Πηγή: Ertnews