Στο blockbuster Aquaman ο δημοφιλής ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζέισον Μομόα παίζει τον ρόλο του προστάτη της βαθιάς θάλασσας, αλλά με τους ωκεανούς του κόσμου να απειλούνται στην πραγματική ζωή, μεταφέρει τη μάχη και εκτός οθόνης.

«Χωρίς μια υγιή ζωή στον ωκεανό, ο πλανήτης μας όπως τον γνωρίζουμε δεν θα υπήρχε», είπε ο Μομόα με τη θάλασσα πίσω του καθώς συμμετείχε σε εκδήλωση σε μια πορτογαλική παραλία ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς στη Λισαβόνα, η οποία ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 27 ιουνίου 2022.

Περίπου 7.000 άνθρωποι, από αρχηγούς κρατών μέχρι περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, αναμένεται να παραστούν στη διάσκεψη, η οποία αναβλήθηκε από το 2020 για φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεκάδες νεαροί ακτιβιστές από διάφορες χώρες χειροκροτούσαν και επευφημούσαν καθώς ο Μομόα, ο οποίος σύντομα θα γίνει εκπρόσωπος του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ για τη Ζωή Κάτω από το Νερό (Life Below Water), μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ωκεανοί του κόσμου.

«Πρέπει να επιδιώξουμε να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε εις βάρος των παιδιών και των εγγονών μας, να ανατρέψουμε την ανεύθυνη διαχείρισή μας και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον όπου η ανθρωπότητα θα μπορεί και πάλι να ζήσει σε αρμονία με τη φύση», είπε ο 42χρονος Momoa.

Ο Momoa είναι γνωστός για τον ρόλο του ως Άρθουρ Κάρι, ένας μισός άνθρωπος – μισός Ατλάντιος χαρακτήρας στο Aquaman της DC Comics, που μεταφέρει τους θεατές στον υποβρύχιο κόσμο των επτά θαλασσών. Το Aquaman 2 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2023.

ΕΡΤ