Τα συγκροτήματα The Roots και Haim και η Σέριλ Κρόου θα συμμετάσχουν στο Big Climate Thing, νέο Φεστιβάλ με θέμα το κλίμα με ζωντανή μουσική και ομιλίες στη Νέα Υόρκη.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο της Εβδομάδας Δράσης για το Κλίμα, στις 16-18 Σεπτεμβρίου, στο Forest Hills Stadium.

Οι Flaming Lips, Weather Station, Princess Nokia και Mykki Blanco είναι επίσης μεταξύ των καλλιτεχνών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Φεστιβάλ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Climate Control Projects, οργάνωση που ιδρύθηκε το 2020 με αποστολή τη δραστηριοποίηση στο πλαίσιο της ποπ κουλτούρας για την ευαισθητοποίηση και υπευθυνότητα γύρω από το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και θα είναι συνδυασμός μουσικής και προγραμματισμού για το κλίμα, με βίντεο, ομιλίες και παροτρύνσεις για δράση.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα υποστηρίξουν τον EarthPercent, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ξεκίνησε από τον Μπράιαν Ίνο.

Η εκδήλωση έχει στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας χωρίς αποκλεισμούς που έχει ως κεντρικό άξονα το μήνυμα της κλιματικής δικαιοσύνης.

Η Τζούλια Κάμινγκς από τους Sunflower Beans δήλωσε: «Πιστεύω ότι η μουσική είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία επικοινωνίας που έχουμε σε αυτόν τον πλανήτη. Η μουσική έχει τη δύναμη να επηρεάζει τις αποφάσεις των ανθρώπων αγγίζοντας τις καρδιές τους. Όλοι αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα: το σπίτι μας και τυγχάνει να καίγεται. Εάν μπορέσουμε να καταλάβουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε σωστά τη μουσική σε αυτήν την εποχή της κλιματικής κρίσης, νομίζω ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα πράγματα».

ΑΜΕ-ΜΠΕ