Όταν ο Zuckerberg ρωτήθηκε από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Josh Hawley εάν θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα που βλάπτονται από το προϊόν του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta απευθύνθηκε απευθείας στις οικογένειες που ήταν παρόντες.

«Λυπάμαι για όλα όσα έχετε περάσει», είπε ο Zuckerberg. «Κανείς δεν πρέπει να περάσει από αυτά που υπέστησαν οι οικογένειές σας και αυτός είναι ο λόγος που επενδύουμε τόσα πολλά και θα συνεχίσουμε να κάνουμε προσπάθειες σε ολόκληρη τη βιομηχανία για να βεβαιωθούμε ότι κανείς δεν θα χρειαστεί να περάσει από αυτά που υποφέρουν οι οικογένειές σας».

Ο Zuckerberg και άλλοι CEOs των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαφημίζουν τις διαδικασίες ασφάλειας των παιδιών τους στο διαδίκτυο. Η Meta έχει δηλώσει προηγουμένως ότι έχει ξοδέψει 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια και την ασφάλεια το 2023.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι είπαν επίσης ότι θα συνεργαστούν με νομοθέτες, γονείς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και την επιβολή του νόμου για την προστασία των ανηλίκων. Ο Zuckerberg αρνήθηκε να δεσμευτεί στην πρόταση του Hawley να δημιουργήσει ταμείο αποζημίωσης θύματος.

Ένας αυξανόμενος αριθμός νομοθετών προτρέπει τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο και για να καταστήσουν τις τεχνολογικές πλατφόρμες πιο υπεύθυνες για την προστασία των παιδιών. Η ακρόαση στη Γερουσία είναι μέρος μιας προσπάθειας ψήφισης νομοθεσίας μετά από χρόνια ρυθμιστικής αδράνειας του Κογκρέσου.

Πηγή: CBS News