Το X, που υπό την ηγεσία του Elon Musk έχει χάσει τη δυναμική του παρελθόντος και αποτέλει μια πλατφόρμα ακραίων συμπεριφορών και διακρίσεων, θεωρεί πλέον τον όρο «cisgender» προσβολή. Ο Musk δημοσίευσε τον περασμένο Ιούνιο ότι οι όροι «cis» ή «cisgender» θεωρούνται «προσβολές σε αυτή την πλατφόρμα», ωστόσο δεν είχε ενεργοποιηθεί κάποια διαδικασία στην πλατφόρμα – τουλάχιστον όχι μέχρι την Τρίτη 14 Μαΐου. Το X λοιπόν έκανε τώρα πράξη τη σκέψη του προβοκάτορα ιδιοκτήτη του και φέρεται να άρχισε να αναρτά επίσημες προειδοποιήσεις ότι οι όροι που αναφέρονται στην LGBTQ κοινότητα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποκλεισμό από την πλατφόρμα.


Το TechCrunch ανέφερε εχθές ότι η προσπάθεια δημοσίευσης μιας ανάρτησης που χρησιμοποιεί τους όρους «cisgender» ή «cis» στην εφαρμογή του Χ για κινητά θα εμφανίσει μια προειδοποίηση σε πλήρη οθόνη που θα αναφέρει: «Αυτή η ανάρτηση περιέχει γλώσσα που μπορεί να θεωρηθεί προσβολή από το X και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με επιβλαβή τρόπο κατά παράβαση των κανόνων μας». Στη συνέχεια το Χ σάς δίνει την επιλογή να συνεχίσετε στη δημοσίευση της ανάρτησης ή να συμμορφωθείτε με τις οπισθοδρομικές τακτικές της πλατφόρμας και να διαγράψετε το tweet σας.

Καθώς η ιστορικά περιθωριοποιημένη κοινότητα των τρανσέξουαλ άρχισε επιτέλους να βρίσκει -καθυστερημένα- έστω και ένα κομμάτι ευρείας κοινωνικής αποδοχής, ο όρος άρχισε να χρησιμοποιείται συχνότερα για να περιγράψει τα άτομα των οποίων η ταυτότητα φύλου ταιριάζει με το φύλο τους κατά τη γέννηση. Οργανισμοί όπως η Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Αμερικανική Ιατρική Ένωση, η Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση αναγνωρίζουν τον όρο.

Όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, μερικοί άνθρωποι όπως ο Elon Musk δυσκολεύονται να αποδεχτούν και να σεβαστούν ότι κάποιοι άνθρωποι είναι διαφορετικοί από τους άλλους. Όσοι φαντασιώνονται -ενάντια σε όλα τα στοιχεία και την επιστημονική συναίνεση- ότι τα ετεροκανονικά ιδεώδη με τα οποία μεγάλωσαν είναι το απόλυτο ευαγγέλιο, μερικές φορές προσβάλλονται όταν τους ζητείται να προσαρμόσουν το λεξιλόγιό τους για να επικοινωνήσουν με σεβασμό με μια κοινότητα που πέρασε αιώνες αναγκασμένη να ζει στις σκιές και να διακινδυνεύει την ασφάλειά της λόγω της εκτεταμένης παθολογικοποίησης της ταυτότητάς της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο δισεκατομμυριούχος Musk κάνει τρανσφοβικά σχόλια. Μετά το tweet του τον περασμένο Ιούνιο (την πρώτη ημέρα του Pride), η πλατφόρμα του edgelord φιλοξένησε διαφήμιση από μια δεξιά μη κερδοσκοπική οργάνωση, που προωθούσε μια ταινία τρανσφοβικής προπαγάνδας – το TechCrunch σημειώνει ότι η ίδια οργάνωση αμφισβητεί επίσης την κλιματική αλλαγή και υποβαθμίζει τις απάνθρωπες φρικαλεότητες της δουλείας.

Screenshot από τον τρόπο που η διαφήμιση τοποθετήθηκε στα trends

Πηγή: Engadget