Ο Elon Musk φέρεται να θέλει να περικόψει 3.700 θέσεις εργασίας στο Twitter, δηλαδή περίπου το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος της πλατφόρμας που μόλις απέκτησε. Θέλει επίσης να ανακαλέσει το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται εξ αποστάσεως και να τους επιβάλει να επιστρέψουν στο γραφείο, σύμφωνα με το Bloomberg. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όσοι επηρεάζονται από τις περικοπές αναμένεται να ενημερωθούν την Παρασκευή.

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, ο Musk έχει ήδη λάβει ορισμένες αμφιλεγόμενες αποφάσεις σχετικά με την πλατφόρμα που αγόρασε για 44,4 δισεκατομμύρια ευρώ μετά από μήνες διαπραγματεύσεων. Αφού απέλυσε την ανώτατη διοίκηση του Twitter, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας διόρισε τον εαυτό του διευθύνοντα σύμβουλο, ανακοίνωσε ότι θα χρεώνει τους χρήστες για το πολυπόθητο μπλε σηματάκι και πρότεινε την επαναφορά του Vine.

Οι εργαζόμενοι του Twitter προετοιμάζονται για πιθανές μαζικές απολύσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά από ένα δημοσίευμα-βόμβα της Washington Post, σύμφωνα με το οποίο ο Musk σχεδίαζε να απολύσει σχεδόν το 75% των 7.500 εργαζομένων της εταιρείας.

Τέλος και η εξ αποστάσεως εργασία

Όταν ξεκίνησε η πανδημία COVID-19, το Twitter ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που επέτρεψε στους υπαλλήλους να εργάζονται μόνιμα εξ αποστάσεως. Αλλά υπό τον Musk, τώρα η εταιρία φέρεται να σχεδιάζει να απαιτήσει από τους εναπομείναντες υπαλλήλους της να επιστρέψουν στα γραφεία της εταιρίας.

Βέβαια, σύμφωνα με όλες τις αναφορές, τα σχέδια για το μέλλον της πλατφόρμας αλλάζουν συνεχώς αυτή τη στιγμή και αρκετές συναντήσεις του προσωπικού ακυρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις τελευταίες ημέρες.

Πάντως, νωρίτερα φέτος ο Musk θέσπισε μια παρόμοια εντολή επιστροφής στο γραφείο σε μια από τις άλλες εταιρείες του, την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla. Είπε ότι περίμενε από όλους στην Tesla να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο κάθε εβδομάδα – αλλιώς θα μπορούσαν απλώς να «προσποιούνται ότι εργάζονται» αλλού.

Χωρίς ανώτερο διοικητικό συμβούλιο, με τη μισή ιπποδύναμη και ένα δυνητικά δυσαρεστημένο εργατικό δυναμικό, αναμένονται ενδιαφέρουσες στιγμές για την εταιρία.

 

Πηγή: Euronews