Για πάνω από πέντε δεκαετίες, οι άνθρωποι της LGBTQ+ κοινότητας υπέθεταν ότι η Velma της παιδικής σειράς Scooby-Doo ήταν ομοφυλόφιλη. Προφανώς, κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του 1980, δεν υπήρχε περίπτωση η Hanna-Barbera (αρχική δημιουργός του παιδικού) να αποκαλύψει την σεξουαλική ταυτότητα ενός καρτούν χαρακτήρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, η Velma τελικά αποκαλύπτει επίσημα ότι είναι λεσβία και αυτό συμβαίνει στο “Trick or Treat Scooby-Doo”, τη νέα ταινία του διάσημου franchise.


Το παραπάνω βίντεο έχει γίνει viral, επιβεβαιώνοντας επιτέλους αυτό που όλοι γνώριζαν από το 1969. Στο κλιπ, η Velma ερωτεύεται όταν βλέπει τη σχεδιάστρια κοστουμιών Coco Diablo. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημιουργοί προσπαθούν να πουν επίσημα ότι η Velma είναι ομοφυλόφιλη. Ο James Gunn, ο οποίος έγραψε τις αρχικές live-action ταινίες Scooby-Doo στις αρχές της δεκαετίας του 2000, έχει δηλώσει δημοσίως ότι ήθελε να κάνει τη Velma έναν queer χαρακτήρα. Αλλά το στούντιο ματαίωσε όλες του τις προσπάθειες. Ο Gunn είπε ότι η Velma ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλη στο πρώτο του σενάριο. Στη συνέχεια, το μείωσαν σε «διφορούμενο γκέι χαρακτήρα». Τέλος, όλες οι αναφορές στη σεξουαλικότητά της αποσύρθηκαν.

Ομοίως, ο Tony Cervone, ο οποίος ήταν παραγωγός της σειράς “Mystery Incorporated”, επιβεβαίωσε ότι η Velma ήταν ομοφυλόφιλη σε μια ανάρτηση του στο Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tony Cervone (@tonycervone)