Ο φημολογούμενος ανταγωνιστής του Twitter, δια χειρός Instagram, μόλις εμφανίστηκε στο App Store του iOS στις ΗΠΑ. Η εφαρμογή θα ονομάζεται Threads και σύμφωνα με τα στοιχεία του App Store, αναμένεται να κυκλοφορήσει αύριο, 6 Ιουλίου.

Είναι μια καλή στιγμή για το Instagram να μπει στη μάχη των ανταγωνιστών του Twitter, καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο μετά την απόφαση του Twitter να βάλει όριο στα tweets που βλέπουν οι λογαριασμοί, ανταγωνιστές όπως τα Spill, Bluesky και Post σημείωσαν σημαντική άνοδο. Αλλά το Threads θα μπορούσε να έχει ένα σημαντικό προβάδισμα, καθώς μεταφέρει απευθείας σε αυτό τους followers και τις λίστες σας από το Instagram. Αντί λοιπόν οι χρήστες του να ξαναχτίσουν μια κοινότητα από το μηδέν, όσοι εγκαταστήσουν το Threads θα έχουν διαθέσιμο τον ινσταγκραμικό τους «κύκλο» φίλων και ακόλουθων.

«Το Threads είναι ο τόπος όπου οι κοινότητες συναντιούνται για να συζητήσουν τα πάντα, από τα θέματα που σας ενδιαφέρουν σήμερα μέχρι το τι θα είναι δημοφιλές αύριο», αναφέρει η περιγραφή του App Store. «Ό,τι κι αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να ακολουθήσετε και να συνδεθείτε απευθείας με τους αγαπημένους σας δημιουργούς και άλλους που αγαπούν τα ίδια πράγματα με εσάς – ή να δημιουργήσετε ένα δικό σας πιστό κοινό για να μοιραστείτε τις ιδέες, τις απόψεις και τη δημιουργικότητά σας με τον κόσμο».

Αν και το Threads είναι στενά συνδεδεμένο με το Instagram, θα έχει τη δική του αυτόνομη εφαρμογή. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες πέρα από την καταχώρισή του στο App Store, αλλά φαίνεται ότι οι χρήστες μπορούν να κάνουν like, να σχολιάζουν, να αναδημοσιεύουν και να μοιράζονται αναρτήσεις. Τα screenshots του App Store δείχνουν επίσης ότι μπορείτε να επιλέξετε εσείς το κοινό που θα μπορεί να απαντά στις δημοσιεύσεις σας.

Οι λεπτομέρειες για το Threads διαρρέουν σιγά-σιγά τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με το Money Control, ένας εκπρόσωπος του Instagram περιέγραψε το Threads ως «αποκεντρωμένο». Και σε διαφάνειες που διέρρευσαν από μια παρουσίαση με κορυφαίους δημιουργούς, η Meta δήλωσε ότι το Threads θα είναι συμβατό με το Mastodon, το οποίο φιλοξενείται στο αποκεντρωμένο δίκτυο ActivityPub.

Πάντως οι δευτερεύουσες εφαρμογές της Meta δεν ήταν πάντα επιτυχημένες μέχρι στιγμής. Τα τελευταία χρόνια, έχει εγκαταλείψει προϊόντα όπως η ανώνυμη εφαρμογή για εφήβους tbh, η εφαρμογή Super που μοιάζει με την Cameo, το Nextdoor Neighborhoods, η εφαρμογή για ζευγάρια Tuned, το κοινωνικό δίκτυο Campus με επίκεντρο τους φοιτητές, η υπηρεσία βιντεοκλήσεων Sparked και άλλα. Αλλά το Threads ξεκινά την ιδανική στιγμή για να επωφεληθεί από τα συνεχή προβλήματα του Twitter.

Πηγή: Tech Crunch