Από σήμερα το πρωί το Instagram αντιμετωπίζει πρόβλημα στην λειτουργία του «κλειδώνοντας» αρκετά προφίλ, τα οποία ενημερώνονται πως ο λογαριασμός τους βρίσκεται σε «αναστολή».

Η πλατφόρμα επιβεβαίωσε το πρόβλημα στο Twitter, αναφέροντας: «Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από εσάς έχετε προβλήματα πρόσβασης στον λογαριασμό σας στο Instagram. Το εξετάζουμε και ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

Αναφορές για το πρόβλημα φαίνεται να έχουν και οι χρήστες iPhone, με ορισμένους να λένε ότι το app του Instagram κατέρρευσε νωρίς το πρωί μετά από ένα update.

Οι αναστολές των accounts στην πλατφόρμα του Meta προκαλούν δραματική πτώση των followers τους και αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα μέχρι το Instragram να ενημερώσει λεπτομερώς το μέγεθος του προβλήματος. Ενδεικτικά, ο Christiano Ronaldo φαίνεται να έχει χάσει 3 εκατομμύρια followers απ’ τα 493 εκατομμύρια που είχε μέχρι εχθές.

[δειτέ εδώ την λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν τους περισσότερους followers στο Instagram]

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες του Twitter έδωσαν «ρεσιτάλ» με διάφορα memes και GIFs σχολιάζοντας το πρόβλημα στο Instagram, και εμείς επιλέξαμε τα καλύτερα tweets που έχουν ανέβει μέχρι στιγμής στο #instagramdown