Η Meta αποτυγχάνει να επιβάλει τους δικούς της κανόνες κατά της ρητορικής μίσους προς τα τρανς άτομα στις πλατφόρμες της, προειδοποιεί νέα έκθεση της GLAAD. Η ομάδα υπεράσπισης των LGBTQ διαπίστωσε ότι «το ακραίο περιεχόμενο μίσους κατά των τρανς παραμένει ευρέως διαδεδομένο στο Instagram, το Facebook και το Threads».

Η έκθεση τεκμηριώνει δεκάδες παραδείγματα ρητορικής μίσους από τις εφαρμογές της Meta, τα οποία, σύμφωνα με το GLAAD, αναφέρθηκαν μεταξύ Ιουνίου 2023 και Μαρτίου 2024. Αλλά παρόλο που οι αναρτήσεις φάνηκαν να είναι σαφείς παραβιάσεις των πολιτικών της εταιρείας, «η Meta είτε απάντησε ότι οι αναρτήσεις δεν ήταν παραβατικές είτε απλώς δεν έλαβε μέτρα για αυτές», αναφέρει το GLAAD.

Το αναφερόμενο περιεχόμενο περιλάμβανε αναρτήσεις με προσβολές κατά των τρανς ατόμων, βίαιες και απάνθρωπες εκφράσεις και προωθητικές ενέργειες για θεραπεία φυλομετάβασης, τα οποία απαγορεύονται από τους κανόνες της Meta. Η GLAAD σημειώνει επίσης ότι ορισμένες από τις αναρτήσεις που ανέφερε προέρχονταν από λογαριασμούς με επιρροή και μεγάλο κοινό στο Facebook και το Instagram. Η GLAAD μοιράστηκε επίσης δύο παραδείγματα αναρτήσεων από το Threads, τη νεότερη εφαρμογή της Meta, όπου η εταιρεία προσπάθησε να περιορίσει το «πολιτικό» περιεχόμενο και άλλα «δυνητικά ευαίσθητα» θέματα.

«Η συνεχιζόμενη αποτυχία της εταιρείας να επιβάλει τις δικές της πολιτικές κατά του αντι-LGBTQ, και ειδικά του αντι-τρανς μίσους, είναι απλά απαράδεκτη», ανέφερε σε δήλωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος της GLAAD Sarah Kate Ellis.

Η Meta δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αντιμετωπίζει επικρίσεις για τον χειρισμό του περιεχομένου που στοχεύει την LGBTQ κοινότητα. Πέρυσι το Συμβούλιο Εποπτείας (Oversight Board) προέτρεψε τη Meta να «βελτιώσει την ακρίβεια της επιβολής της σχετικά με τη ρητορική μίσους προς την κοινότητα LGBTQIA+».

Πηγή: Engadget