Έχουν περάσει μόλις τρεις ολόκληρες ημέρες, απ’ όταν ανέλαβε ο Elon Musk και η παρουσία του γίνεται ήδη αισθητή.

Η αρχή με τις αλλαγές στο Twitter με τον Musk στη θέση του CEO ξεκίνησαν, αφού μπορεί να αρχίσει να χρεώνει 20 δολάρια το μήνα ως συνδρομή για τους verified χρήστες. Πρόκειται για μια απότομη αύξηση από τα 5 δολάρια, και σύμφωνα με το The Verge, όποιος δεν πληρώνει την συνδρομή θα χάνει το πολυπόθητο μπλε τικ στο προφίλ του.

Παλαιότερα, μια τέτοια απόφαση θα οδηγούσε σε εβδομάδες συζητήσεων και ατελείωτα μίτινγκ στο Twitter, αλλά με έναν νέο CEO, έγινε σχεδόν εν μία νυκτί. Η κίνηση για την αύξηση των συνδρομητικών τελών αναμένεται να εφαρμοστεί σύντομα.

Η εξαγορά του Twitter από τον Musk συνοδεύτηκε από την είδηση μαζικών απολύσεων στο Twitter. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla πιστεύει ότι το Twitter είναι «διογκωμένο» και σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό έως και 75%. Οι αναφορές δείχνουν ότι οι διευθυντές έχουν αναλάβει να καταρτίσουν λίστες με τα μέλη της ομάδας που θα μπορούσαν να απολυθούν και εν τω μεταξύ, ο Musk, επιδιώκει να εφαρμόσει μια κίνηση που θα αυξήσει τα έσοδα.

Ο Casey Newton στο Platformer ήταν ο πρώτος που ανέφερε ότι το Twitter μπορεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να χρεώνει τα verified προφίλ, και αυτό τώρα επιβεβαιώνεται με την μηνιαία συνδρομή των 20 δολαρίων.

Είναι ενδιαφέρον ότι η εφαρμογή αυτής της αλλαγής μπορεί να κρίνει ακόμη και την τύχη πολλών μηχανικών της εταιρείας. Ο Musk φέρεται να έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις 7 Νοεμβρίου για να τεθεί σε ισχύ αυτή η αλλαγή, διαφορετικά οι προγραμματιστές που έχουν αναλάβει αυτό το πρότζεκτ μπορεί να απολυθούν αν δεν το υλοποιήσουν πριν το deadline, αναφέρει το The Verge σε έκθεσή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, μετά την εξαγορά του Twitter, ο Musk σχεδιάζει να αυξήσει τα έσοδά του κατά πέντε φορές, και η αύξηση της συνδρομής απ’ τα 5 δολάρια στα 20, είναι σίγουρα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, η «επαλήθευση» αυτών των account είναι μια πολυπόθητη ιδιότητα στην πλατφόρμα και από το 2021, μόνο 360.000 λογαριασμοί, ή μόλις το 0,2% των λογαριασμών του Twitter έχουν το «μπλε τικ», ανέφερε το CNET.

Η χρέωση των χρηστών για την κατοχή του verified προφίλ, θα μπορούσε να είναι ένα έξυπνο τέχνασμα για την αύξηση των εσόδων της πλατφόρμας, αλλά θα μπορούσε επίσης να φέρει και μια πτώση σε όσους δεν θα αναζητούν πλέον αυτό το «παράσημο» λόγω της μηνιαίας χρέωσης. Γι’ αυτόν τον λόγο, το Twitter εξετάζει τις εξής αλλαγές/προσθήκες δυνατοτήτων στα επιβεβαιωμένα account:

  • Επεξεργασία δημοσιευμένων tweets
  • Αναίρεση ενός tweet
  • Οργάνωση σελιδοδεικτών και μεταφόρτωση βίντεο διάρκειας 10 λεπτών

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν η συνδρομή στο “Blue” με αυτό το κόστος θα προσδώσει, επίσης, το επαληθευμένο μπλε τικ στους χρήστες της πλατφόρμας. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε μεγάλο ενδιαφέρον για τη διάσημη social media πλατφόρμα, αλλά θα αποδυνάμωνε επίσης τα κριτήρια επαλήθευσης του Twitter.

Αυτό που μένει, είναι να δούμε πώς θα χειριστεί το Twitter την όλη κατάσταση υπό την ηγεσία του Musk, αλλά ταυτόχρονα, οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα καθυστερήσει παραπάνω από μια εβδομάδα αφού ο νέος CEO συνηθίζει να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να χρονοτριβεί.

Πηγή: Interesting Engineering