Για πρώτη φορά από εκείνη τη σοκαριστική στιγμή κατά τη διάρκεια της 94ης τελετής των Όσκαρ, ο ηθοποιός έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε βραδινή τηλεοπτική εκπομπή.  Ο Smith εμφανίστηκε στο «The Daily Show with Trevor Noah» για να προωθήσει τη νέα του ταινία, «Emancipation». Είναι η πρώτη του ταινία μετά το φιάσκο με τα Όσκαρ. Ο Σμιθ λέει ότι καταλαβαίνει ότι η ταινία μπορεί να αντιμετωπίσει μια δύσκολη μάχη στο box office, επειδή ο κόσμος μπορεί να μην θέλει να τον δει. Ωστόσο, ελπίζει για το αντίθετο.

Μιλώντας στην εκπομπή, ο Smith περιέγραψε την εμπειρία ως «μια φρικτή νύχτα» και εξήγησε πώς «οι πληγωμένοι άνθρωποι πληγώνουν τους ανθρώπους». Ο Smith ισχυρίστηκε ότι το χαστούκι οφειλόταν σε συσσωρευμένη οργή.

«Περνούσα κάτι εκείνο το βράδυ», συνέχισε ο Smith, αλλά δεν διευκρίνισε τι ήταν αυτό. Πάντως, λίγο μετά την έκρηξή του, η οποία πυροδοτήθηκε από ένα αστείο του Chris Rock για το κούρεμα της συζύγου του Smith, ο πρίγκιπας του Bel Air κέρδισε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του για τον Βασιλιά Ριχάρδο, το οποίο παρέλαβε δακρυσμένος.

Μετά το περιστατικό, ο Smith δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube, διάρκειας σχεδόν 6 λεπτών, όπου απαντούσε σε ερωτήσεις που φαίνεται να είχαν γραφτεί από ανθρώπους στο διαδίκτυο σχετικά με τα βραβεία Όσκαρ. «Chris, σου ζητώ συγγνώμη. Η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη και είμαι εδώ όποτε είσαι έτοιμος να μιλήσεις», δήλωνε ο Smith σε εκείνο το βίντεο.

Στην πρώτη του εμφάνιση σε talk show μετά από εκείνη τη βραδιά των Όσκαρ, ο Smith αναφέρθηκε στο περιστατικό, λέγοντας: «Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις και πολυπλοκότητες σε αυτό. Αλλά στο τέλος της ημέρας, απλά τα έχασα».

«Καταλαβαίνω πόσο σοκαριστικό ήταν αυτό για τους ανθρώπους», είπε στον παρουσιαστή. «Είχα ξεφύγει. Αυτή ήταν μια οργή που είχε καταπιεστεί για πολύ καιρό», προσθέτοντας, «Ήταν πολλά πράγματα. Ήταν το μικρό αγόρι που έβλεπε τον πατέρα του να χτυπάει τη μητέρα του. Όλα αυτά αναβλύζουν εκείνη τη στιγμή».

Συζητώντας περαιτέρω τους λόγους για το χαστούκι, ο Smith είπε: «Υποθέτω ότι αυτό που θα έλεγα είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις τι περνάει κάποιος». Ο Smith, στον οποίο έχει απαγορευτεί η συμμετοχή στα Όσκαρ για 10 χρόνια, δήλωσε ότι η ιδέα ότι η σκληρή δουλειά του συνεργείου για τη νέα του ταινία μπορεί να επισκιαστεί εξαιτίας των πράξεών του τον σκοτώνει. «Ελπίζω ότι το έργο τους θα τιμηθεί και ότι η δουλειά τους δεν θα αμαυρωθεί με βάση μια φρικτή απόφαση εκ μέρους μου».

Πηγή: Euronews