Ο Trent Reznor αποχώρησε επίσημα από το πρόσφατο απόκτημα του Musk, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Ο Elon Musk έχει αποσπάσει τόσο επικρίσεις όσο και επαίνους για τις αλλαγές που έχει θεσπίσει από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο του πεδίου μάχης των social media της επιλογής του. Μεταξύ των αμφιλεγόμενων αποφάσεών του ήταν η επαναφορά πολλών λογαριασμών που είχαν απαγορευτεί προηγουμένως, συμπεριλαμβανομένου εκείνου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Πριν διαγράψει το προσωπικό του προφίλ, ο Reznor σχολίασε τα σχέδιά του να αποχωρήσει από την πλατφόρμα, λέγοντας στο The Hollywood Reporter: «Είμαι έτοιμος να αναχωρήσω. Δεν χρειαζόμαστε την αλαζονεία των δισεκατομμυριούχων που αισθάνονται ότι μπορούν να λύσουν τα πάντα. Ακόμα και χωρίς την ανάμειξή του, θεωρώ ότι έχει γίνει ένα τόσο τοξικό περιβάλλον. Για την ψυχική μου υγεία, πρέπει να αποσυντονιστώ. Δεν αισθάνομαι καλά που βρίσκομαι εκεί πια».

Εν τω μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κάνιε Γουέστ επέστρεψαν στο Twitter μετά την απαγόρευσή τους από κοινωνικό δίκτυο. Ωστόσο, αφού ο @catturd έγραψε στο Twitter: «48 ώρες από τότε που ο Elon Musk επανέφερε τον λογαριασμό του προέδρου Trump στο Twitter και ο κόσμος ακόμα δεν έχει τελειώσει», ο Musk του απάντησε: «Και αποδεικνύεται ότι ο Trent “nine inch nails” Reznor είναι στην πραγματικότητα ένας κλαψιάρης».

Ο Reznor δεν είναι ο μόνος από όσους επέλεξαν πρόσφατα να εγκαταλείψουν το Twitter, καθώς ο Jack White και πολλές ακόμα διασημότητες έκλεισαν επίσης τους λογαριασμούς τους στο πρόγραμμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το καθεστώς του Musk. Ο ίδιος ο White επιτέθηκε ευθέως στον Musk στο Instagram, ανεβάζοντας ένα χαρακτηριστικό ποστ:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jack White (@officialjackwhite)

Από τότε που ο Musk οριστικοποίησε τη συμφωνία του ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του Twitter, η πλατφόρμα φημολογείται ότι θα καταρρεύσει. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν απολυθεί από τον ίδιο και η ρητορική μίσους στην πλατφόρμα έχει αυξηθεί δραματικά -η χρήση της λέξης N**** αυξήθηκε κατά 500% μέσα σε 12 ώρες από την εξαγορά ενώ ο νέος ιδιοκτήτης κάλεσε τους υπαλλήλους του Twitter να «εργάζονται πολλές ώρες με μεγάλη ένταση» ή αν δεν θέλουν, τότε να φύγουν.