Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στην Τουρκία το σημερινό (17.5.2023) εξώφυλλο του Charlie Hebdo, του γαλλικού σατιρικού περιοδικού που εκφράζεται επανειλημμένα κατά του Ισλάμ και της γειτονικής χώρας, καθώς τώρα θέτει στο «στόχαστρό» του τις εκλογές και γράφει ότι «μόνο η μοίρα μπορεί να μας απαλλάξει» από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo, εμφανίζεται γυμνός ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μορφή καρικατούρας να παθαίνει ηλεκτροπληξία στο μπάνιο και δίπλα του υπάρχει η φράση «μόνο η μοίρα μπορεί να μας απαλλάξει» από τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 49,6% στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 14 Μαΐου.

Μάλιστα, το Charlie Hebdo συνεχίζει και κάνει μακάβρια αναφορά στον θρυλικό Γάλλο τραγουδιστή Κλοντ Φρανσουά, γνωστό και ως CloClo, ο οποίος πέθανε στα 39 του από ηλεκτροπληξία. Σημειώνεται ότι ο Κλοντ Φρανσουά ήταν ο καλλιτέχνης που ερμήνευσε το Comme d’ Ηabitude, που αργότερα μετονομάστηκε σε My Way και αποτέλεσε ένα από τα καθοριστικά τραγούδια της καριέρας του Φρανκ Σινάτρα.

Δείτε το εξώφυλλο του Charlie Hebdo για τον Ερντογάν:

Σφοδρές αντιδράσεις

Ο Ιμπραχίμ Καλίν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήταν μεταξύ αυτών που αντέδρασαν με σκληρά λόγια κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού, κάνοντας λόγο για προσβολές κατά του τουρκικού έθνους και ότι είναι κουρέλι.

«Το Charlie Hebdo, το διαβόητο Charlie Hebdo, συνεχίζει να προσβάλλει το τουρκικό έθνος. Ας μην ξεχνάμε! Αυτοί που εξυμνούν το κακό, πάντα πνίγονται στο δικό τους μίσος και στην κακία τους. Αυτό που είναι πραγματικά υποδειγματικό είναι ότι αυτοί που δεν μπορούν να ξεπεράσουν την ελεύθερη βούληση του Τουρκικού Έθνους με διάφορα παιχνίδια βασίζονται απεγνωσμένα στη μοίρα», ανέφερε στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Αφού το κουρέλι του Charlie Hebdo έχει τρελαθεί τόσο πολύ αυτό σημαίνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο. Το κακό μερικές φορές είναι έτσι. Οδηγεί το καλό. Μην ανησυχείς CH. Το έθνος μας στις 28 Μαΐου, θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση, με πιο δυνατή φωνή» δήλωσε από τη μεριά του ο Ιμπραχίμ Καλίν.

Για «ανήθικο και απάνθρωπο σκίτσο» που δείχνει ότι «η μεγάλη επιτυχία του Προέδρου μας στις εκλογές της 14ης Μαΐου έκανε και αυτούς τους ανέντιμους να χάσουν τον ύπνο τους», έκανε λόγο ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.