Το YouTube απαγόρευσε τον επίσημο λογαριασμό του Pornhub, ο οποίος είχε περισσότερους από 900.000 followers, μετά από επανειλημμένες παραβιάσεις των κανόνων της  πλατφόρμας.

Η κίνηση αυτή έρχεται στον απόηχο της αφαίρεσης τέτοιων λογαριασμών από άλλες Big Tech εταιρείες, όπως η Meta και το TikTok. Άλλες εταιρείες, όπως η Visa, η Mastercard, η Roku, η Comcast, η Unilever, η Kraft-Heinz και η PayPal, έχουν επίσης διακόψει τους δεσμούς τους με το Pornhub.

«Ύστερα από επανεξέταση, τερματίσαμε το κανάλι Pornhub Official μετά από πολλαπλές παραβιάσεις των κοινοτικών μας κατευθυντήριων γραμμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του YouTube Jack Malon, σύμφωνα με το Variety. «Εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας εξίσου για όλους και τα κανάλια που παραβιάζουν επανειλημμένα ή είναι αφιερωμένα σε παραβατικό περιεχόμενο τερματίζονται».

Η MindGeek, μητρική εταιρεία του Pornhub, έχει πληγεί με πολλαπλές αγωγές από επιζώντες της σεξουαλικής εμπορίας παιδιών (child sex trafficking), οι οποίοι ισχυρίζονται ότι βίντεο με την κακοποίησή τους δημοσιεύτηκαν στον πορνογραφικό ιστότοπο.

Η ιδρύτρια του κινήματος “Traffickinghub”, Laila Mickelwait,  επικρότησε την Παρασκευή την απαγόρευση και κάλεσε το Twitter να «ακολουθήσει το παράδειγμά».

Η μη κερδοσκοπική ομάδα National Center on Sexual Exploitation (NCSE) επικρότησε επίσης την απαγόρευση.

«Το Pornhub έχασε ακόμη ένα μέσο για την εμπορία και το κέρδος από την εκμετάλλευση και είμαστε ευγνώμονες στο YouTube για την αφαίρεση του λογαριασμού αυτής της επιχείρησης», ανέφερε σε δήλωσή της η Lina Nealon του NCSE. «Το Pornhub οδηγούσε τους ανθρώπους απευθείας στον πορνογραφικό ιστότοπό του – παραβίαση των πολιτικών του YouTube – ο οποίος, όπως δείχνουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία, είναι γεμάτος με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, εμπορία σεξ, βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση με βάση την εικόνα».

Η MindGeek απάντησε στην αποπομπή της από το YouTube πλαισιώνοντάς την ως επίθεση στους «εργαζόμενους στο σεξ».

«Το Pornhub διατηρεί τα απολύτως καλύτερα μέτρα εμπιστοσύνης και ασφάλειας στο διαδίκτυο και φροντίζει ιδιαίτερα να διασφαλίζει ότι δεν παραβιάζει καμία από τις Κοινοτικές Οδηγίες του YouTube», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας. «Δυστυχώς, αυτό είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα διακρίσεων σε βάρος όσων εργάζονται στη βιομηχανία ενηλίκων, μια τάση που παρατηρείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε όλες τις άλλες εκφάνσεις της ζωής, καθώς ομάδες συγχέουν ανειλικρινά το συναινετικό περιεχόμενο ενηλίκων με την εκμετάλλευση».

Πηγή: DailyWire