Οι μέρες όπου μοιραζόμασταν τους κωδικούς μας στο Netflix με φίλους και γνωστούς, φαίνεται ότι πλησιάζουν στο τέλος τους. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως από τις αρχές του 2023, χωρίς να προσδιορίζεται πότε ακριβώς, η κοινή χρήση λογαριασμού στο Netflix θα συνεπάγεται πρόσθετης χρέωσης.

Η διοικητική ομάδα της πλατφόρμας, δήλωσε ότι αυτό αρχικά θα γίνει πιλοτικά σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές και αργότερα θα επεκταθεί σε περισσότερους χρήστες. Οι λεπτομέρειες του συγκεκριμένου πλάνου είναι άγνωστες προς το παρόν, οπότε δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία σχετικά με το κόστος.

Όμως το Netflix θα προχωρήσει και σε μια επιπλέον αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των προφίλ, εγκαινιάζοντας την «μεταφορά» τους. Αν για παράδειγμα, έχεις δημιουργήσει ένα προφίλ με τον/την σύντροφό σου και χωρίσετε, θα μπορείς να το μεταφέρεις σε ένα νέο account και έτσι λίστες κ.ο.κ. θα σε ακολουθούν. Επίσης, αν μέχρι πρότινος το προφίλ σου ήταν μέρος ενός λογαριασμού που πλήρωνε κάποιος άλλος (π.χ. οι γονείς σου), για να μην χαθεί το προφίλ, θα πρέπει να πληρώσει για να παραμείνει ενεργό το sub-account σου.

«Οι άνθρωποι προχωράνε στην ζωή τους. Οι οικογένειες μεγαλώνουν, οι σχέσεις τελειώνουν. Αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των αλλαγών, η εμπειρία στο Netflix θα πρέπει να παραμείνει η ίδια», δήλωσε στέλεχος του.

Όλο το ιστορικό προβολής, οι προσαρμοσμένες συστάσεις για ταινίες/σειρές και άλλες ρυθμίσεις, θα διατηρούνται ακέραιες όταν θα μεταφέρεται ένα προφίλ. Σε ορισμένες χώρες, όπως Αργεντινή και Ονδούρα, το Netflix έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή τις αλλαγές στην κοινή χρήση του κωδικού πρόσβασης.

Σύμφωνα με αναφορές, λέγεται ότι 100 εκατομμύρια λογαριασμοί Netflix παγκοσμίως μοιράζονται κωδικούς, οπότε η «πάταξη» αυτού του φαινομένου με την επιπλέον χρέωση για την συνέχιση της λειτουργίας του, θα μπορούσε να αποφέρει τεράστια κέρδη στην πλατφόρμα.

[διαβάστε εδώ το άρθρο μας για το πώς το streaming μετατρέπεται σε μία «νέα» τηλεόραση]

Αυτή την εβδομάδα, το Netflix ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 2,4 εκατομμύρια νέους συνδρομητές τους τελευταίους τρείς μήνες, ενώ προβλέπει να προσθέσει εκατομμύρια ακόμη τους επόμενους μήνες. Πλέον, το Netflix έχει 233 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από το Gamespot.