Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα, Σάββατο καθώς η ηλιοφάνεια των τελευταίων ημερών δίνει τη θέση της σε βροχές, καταιγίδες και “βουτιά” του υδράργυρου.

Η ΕΜΥ προβλέπει βροχοπτώσεις σε Ιόνιο, ηπειρωτικά και βόρειο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα κάνου την εμφάνισή τους κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Πράλληλα, θα πέσουν τα πρώτα χιόνια στα βόρεια ορεινά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα υπάρχει συννεφιά.Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενο το μεσημέρι στο Ιόνιο σε 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία στα βόρεια θα είναι αισθητή και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 και μόνο στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.