Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, πούλησε μετοχές της εταιρείας του αξίας περίπου 2,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με κανονιστική κατάθεση, με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις του αυτόν τον μήνα να ξεπεράσουν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο Bezos πούλησε περίπου 12 εκατομμύρια μετοχές της Amazon σε μέση τιμή 169,50 δολάρια ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις εκτελέστηκαν στο πλαίσιο ενός σχεδίου συναλλαγών που τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο. Ο Bezos θα μπορούσε τελικά να πουλήσει έως και 50 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, σύμφωνα με το ετήσιο αρχείο της εταιρείας. Ο Bezos πούλησε περίπου 12 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας και πούλησε άλλα 12 εκατομμύρια μετοχές την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι πωλήσεις αυτόν τον μήνα σηματοδοτούν την πρώτη φορά που ο Bezos πουλάει μετοχές της Amazon από τον Μάιο του 2021, έτος κατά το οποίο παραιτήθηκε από τη θέση του CEO της Amazon, αν και πέρυσι δώρισε περίπου 240 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Amazon.

Τον Νοέμβριο, ο Bezos δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει το Σιάτλ και θα μετακομίσει στο Μαϊάμι, επιτρέποντάς του να βρίσκεται πιο κοντά στην εταιρεία διαστημικής εξερεύνησης Blue Origin, καθώς και στην οικογένεια της αρραβωνιαστικιάς του Lauren Sanchez. Η κίνηση αυτή θα τον γλιτώσει επίσης ενδεχομένως από εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε φόρους από τις πωλήσεις μετοχών.

Ο Bezos είναι σήμερα ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με καθαρή αξία 191,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Οι μετοχές που κατέχει στην Amazon έχουν υποχωρήσει σε 952,26 εκατομμύρια μετοχές από 976,25 εκατομμύρια μετοχές μετά τις πωλήσεις του Φεβρουαρίου.

Πηγή: CNBC