Πανάκριβη ακόμα και για τουρίστες που έρχονται από αρκετά πιο εύπορες χώρες μοιάζει πια η Αθήνα, με τις τιμές στο ιστορικό κέντρο να έχουν φτάσει σε εξωφρενικά επίπεδα.
Εκτός από μία επίσκεψη στην Ακρόπολη και τα υπόλοιπα εμβληματικά αξιοθέατα της Αθήνας, το καλό ελληνικό παραδοσιακό φαγητό βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των τουριστών, γεγονός που πολλές φορές γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης στις τουριστικές περιοχές της πόλης.
Ενδεικτικά, σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο της Αθήνας, μία μερίδα με γύρο χοιρινό είχε τιμή… 21 ώρα, δηλαδή διπλάσια τιμή από το κανονικό.
«Το φαγητό είναι καλό, αλλά κοιτάμε τις κριτικές όπου πάμε και δεν επιλέγουμε τα πολύ ακριβά μέρη», λέει μία τουρίστρια στον τηλεοπτικό φακό του MEGA.
«Το φαγητό είναι ακριβό για την Ελλάδα αλλά είναι φθηνό για τα δεδομένα της Αμερικής», λέει ένας άλλος.
Πιο οικονομική λύση είναι για πολλούς τουρίστες εναλλακτικοί νησιωτικοί προορισμοί.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το ίδιο ρεπορτάζ, το κόστος για ένα γεύμα δύο ατόμων με παραδοσιακά πιάτα στο ιστορικό κέντρο υπολογίζεται ως εξής:
Χωριάτικη σαλάτα: 14 ευρώ
Μερίδα γύρος χοιρινός: 21 ευρώ x 2= 42 ευρώ
Μπύρα ελληνική: 7 ευρώ x 2= 14 ευρώ
Σύνολο: 70 ευρώ
Πηγή: iEidiseis