Ο ιδρυτής των M People, Μάικ Πίκερινγκ, καταδίκασε τη χρήση από την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας του τραγουδιού της μπάντας του, «Moving On Up» στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος. Η Τρας περπάτησε στη σκηνή υπό τον ήχο του χορευτικού-ποπ κομματιού του 1993 για να εκφωνήσει την ομιλία της στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος χθες, στο Μπέρμιγχαμ.

Πολλοί άνθρωποι που παρακολουθούσαν την ομιλία επισήμαναν αμέσως τόσο την ειρωνεία των στίχων του τραγουδιού, όσο και το γεγονός ότι ο γιος της πρώην τραγουδίστριας των M People, Χέδερ Σμολς, Τζέιμς Έντουαρντς είναι δημοτικός σύμβουλος των Εργατικών.

«Οπότε προφανώς δεν μπορούμε να σταματήσουμε την Τρας να εμφανίζεται με το τραγούδι μας, πολύ περίεργο!» έγραψε ο Πίκερινγκ στο Twitter. «Παρεμπιπτόντως Tρας, οι Εργατικοί το χρησιμοποίησαν με άδεια τη δεκαετία του ’90. Δεν θέλω το τραγούδι μου να είναι soundtrack σε ψέματα» συμπλήρωσε.

Αργότερα πρόσθεσε ότι ελπίζει η πρωθυπουργός να ακούσει στίχους που η Χέδερ Σμολς τραγουδούσε όλα αυτά τα χρόνια: «Μου συμπεριφέρθηκες άσχημα, ο χρόνος σου τελείωσε, ήπιες μια γουλιά από το φλιτζάνι του διαβόλου. Μου ράγισες την καρδιά, δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής. Φύγε αμέσως από εδώ, μωρό μου, πήγαινε να ετοιμάσεις τις βαλίτσες σου».

Ο δημοτικός σύμβουλος στο Γουέστμινστερ, Τζέιμς Έντουαρντς, αναφέρθηκε στο νόημα πίσω από το τραγούδι, την έξοδο από μια τοξική σχέση.

«Μια εύστοχη επιλογή! Αυτή η κουρασμένη, εκτός πραγματικότητας κυβέρνηση των Τόρις πράγματι κινείται προς την έξοδο» έγραψε στο Twitter. Ο Πίκεκρινγκ είπε ότι το συγκρότημα επικοινώνησε με τους δικηγόρους του, αλλά ενημερώθηκε ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα.

πηγή: ΑΠΕ