Μετά από μια χρονιά που σημαδεύτηκε από ανακατατάξεις στη βιομηχανία τεχνολογίας, παρατεταμένα προβλήματα από την πανδημία COVID-19 και οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια σειρά από πολυαναμενόμενους τίτλους έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν. Ακολουθούν 10 από τους πιο αναμενόμενους τίτλους του 2023:

Dead Space [Playstation 5, Xbox Series X/S, Windows]

Η επανακυκλοφορία του κλασικού sci-fi τρόμου του 2008, “Dead Space”, της Electronic Art, θα διαθέτει σύγχρονα γραφικά, διευρυμένα στοιχεία ιστορίας και πλήρη φωνητική υποκριτική για τον πρωταγωνιστή Issac Clarke. Όπως και στο πρωτότυπο, ο Clarke θα παλέψει για την επιβίωσή του ενάντια σε ορδές μεταλλαγμένων ανθρώπων στο εγκαταλελειμμένο διαστημόπλοιο USG Ishimura. Ενώ οι προγραμματιστές έχουν διαβεβαιώσει τους οπαδούς του παιχνιδιού ότι το remake είναι πιστό στο πρωτότυπο, ο κόσμος του παιχνιδιού έχει κατασκευαστεί με τη χρήση της μηχανής Frostbite της DICE. Η πανίσχυρη μηχανή Frostbite χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των πρόσφατων εκδόσεων των σειρών “Battlefield και “Star Wars Battlefront” της Electronic Art, οι οποίες επαινέθηκαν για τα γραφικά τους. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 27 Ιανουαρίου 2023.

Hogwarts Legacy [Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows]

Το επερχόμενο παιχνίδι ρόλων δράσης από την Avalanche Software της Warner Bros. Interactive Entertainment θα βάλει τους παίκτες στη σχολή Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1890. Οι παίκτες θα επιλέξουν έναν οίκο, θα εξατομικεύσουν τον χαρακτήρα τους και θα παρακολουθήσουν μαθήματα σε μια δυναμική αναπαράσταση του κλασικού σκηνικού από τις ταινίες. Περιοχές από τα βιβλία που δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί σε οπτικά μέσα, όπως οι κοινόχρηστοι χώροι των Hufflepuff και Ravenclaw, θα ζωντανέψουν στο “Hogwarts Legacy”. Οι παίκτες θα αναβαθμίσουν τις ικανότητες, τα ταλέντα και τα ξόρκια τους μέσω της εξέλιξης του παιχνιδιού και θα μάθουν να δαμάζουν και να ιππεύουν διάφορα πλάσματα από το σύμπαν του Harry Potter. Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου 2023.

Atomic Heart [Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows]

Το επερχόμενο παιχνίδι από τον Ρώσο προγραμματιστή Mundfish με έδρα την Κύπρο, έχει χαρακτηριστεί από δημοσιογράφους βιντεοπαιχνιδιών ως «σοβιετικό bioshock». Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια εναλλακτική dieselpunk εκδοχή της Σοβιετικής Ένωσης της δεκαετίας του 1950 και ο παίκτης θα αναλάβει τον έλεγχο του ταγματάρχη Nechaev, ενός πράκτορα της KGB που έχει σταλεί για να διερευνήσει ένα περιστατικό σε μια μυστική εγκατάσταση. Οι παίκτες θα χρησιμοποιήσουν φουτουριστικά όπλα και ψυχοκινητικές ικανότητες για να αντιμετωπίσουν έναν στρατό αυτοματοποιημένων ρομπότ. Τα τρέιλερ του παιχνιδιού επιδεικνύουν τις ακροβατικές ικανότητες των ρετρο-φουτουριστικών ρομποτικών εχθρών που ο παίκτης θα πρέπει να εξουδετερώσει και να λεηλατήσει χρησιμοποιώντας δεξιότητα και εξυπνάδα. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 21 Φεβρουαρίου 2023.

Atomic Heart / Πηγή: Steam

Skull and Bones [Playstation 5, Xbox Series X/S, Windows]

Το πειρατικό παιχνίδι «ανοικτού κόσμου» της Ubisoft, το οποίο είχε κολλήσει για χρόνια σε εκκρεμότητα μετά την έναρξη της ανάπτυξής του το 2013, θα κυκλοφορήσει τελικά το 2023. Το παιχνίδι θα διαθέτει ναυμαχίες ανοιχτού κόσμου, εμπνευσμένες από μηχανισμούς του “Assassins Creed Black Flag” της Ubisoft, και πειρατές καπετάνιους. Οι παίκτες θα αγοράζουν και θα αναβαθμίζουν σκάφη καθώς θα εξερευνούν τον Ινδικό Ωκεανό, αναζητώντας θησαυρούς και επισκεπτόμενοι τοποθεσίες ανοιχτού κόσμου όπου θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον. Εκτός από το campaign single-player του Skull and Bones, οι παίκτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πληρώματα των πέντε ατόμων που προσφέρει ανάλογο gameplay. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου 2023.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl [Xbox Series X/S, Windows]

Το τέταρτο μέρος της σειράς shooter τρόμου/επιβίωσης καθυστέρησε όταν η ουκρανική ομάδα ανάπτυξης, η GSC Game World, αναγκάστηκε να μεταφέρει τις δραστηριότητές της στην Πράγα μετά τη ρωσική εισβολή. Το παιχνίδι θα φέρει τους παίκτες πίσω στη μυστηριώδη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ ως πρωταγωνιστής με το όνομα Skif. Η νέα έκδοση του “S.T.A.L.K.E.R.” θα διαθέτει έναν απρόσκοπτο ανοιχτό κόσμο. «Οι επικίνδυνοι μεταλλαγμένοι και οι θανατηφόρες ανωμαλίες δεν θα είναι τα μόνα εμπόδια στο ταξίδι σας. Θα νιώσετε όλα τα βάσανα μιας νέας ζωής stalker, ενώ θα ψάχνετε και θα καταναλώνετε σπάνια και πολύτιμα εφόδια – τρόφιμα, ποτά, φάρμακα, αλκοόλ κ.λπ. Οι καθηλωτικοί μηχανισμοί επιβίωσης θα εμπλουτίζουν το gameplay στην πορεία μέσα από τη διακλαδισμένη ιστορία», αναφέρει η περιγραφή στην επίσημη ιστοσελίδα του “S.T.A.L.K.E.R. 2”. Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2023.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom [Nintendo Switch]

Σε αντίθεση με το “The Legend of Zelda: The Breath of the Wild”, το οποίο αναπτύχθηκε για μια cross-generation κυκλοφορία στο Switch και το Wii U, η νέα έκδοση βελτιστοποιείται για το Switch. Οι λεπτομέρειες της πλοκής είναι λιγοστές, αλλά έχει αποκαλυφθεί ότι θα δει τον πρωταγωνιστή της σειράς, Link, να επιστρέφει στον ανοιχτό κόσμο του βασιλείου Hyrule για να αντιμετωπίσει ένα νέο κακό που εξαπέλυσε ο επαναλαμβανόμενος κακός Ganon. Το “Tears of the Kingdom” θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαΐου 2023.

Diablo IV [Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows]

Η τέταρτη κύρια κυκλοφορία της Blizzard Entertainment στο “Diablo” franchise επαναφέρει τα διαδικαστικά μπουντρούμια και τους μηχανισμούς loot που χαρακτήρισαν τις προηγούμενες κυκλοφορίες “Diablo”, ενώ προσθέτει νέα χαρακτηριστικά. Οι παίκτες θα είναι, επίσης, σε θέση να παίξουν 1 vs. 1, και τέλος, το παιχνίδι θα διαθέτει έναν ανοιχτό κόσμο. Έχουν ανακοινωθεί πέντε κλάσεις παικτών, Rogue, Necromancer, Barbarian, Sorceress και Druid. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιουνίου 2023.

Diablo / Πηγή: Blizzard

Street Fighter 6 [Playstation 4, Playstation 5, Xbox Series X/S, Windows]

Η έβδομη βασική έκδοση της σειράς “Street Fighter” της Capcom θα περιλαμβάνει νέα συστήματα, όπως μια «μπάρα κίνησης», η οποία θα αδειάζει όταν οι παίκτες χρησιμοποιούν κάποιες «ικανότητες κίνησης» και θα αναπληρώνεται με την πάροδο του χρόνου όταν οι παίκτες απομακρύνονται από τη μάχη ή χτυπούν τους αντιπάλους τους. Κλασικοί χαρακτήρες όπως οι Chun-Li, Guile, Ryu και Luke έχουν ανανεωθεί οπτικά και έχουν αποκτήσει νέες τεχνικές μάχης. Ένα τρέιλερ που κυκλοφόρησε στις αρχές Δεκεμβρίου για να εξυπηρετήσει τα pre-order του παιχνιδιού, παρουσιάζει πολύχρωμα νέα γραφικά και τοποθεσίες, μαζί με νέα animations στις κινήσεις μάχης. Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2023.

Spider-Man 2 [PlayStation 5]

Η συνέχεια της Insomniac Games στην ανοιχτού κόσμου ερμηνεία του Marvel’s Spider-Man του 2018 θα περιλαμβάνει τον Peter Parker και τον Miles Morales ως δίδυμο Spider-Man. Στο τρέιλερ εμφανίζεται ο Kraven the Hunter να λέει ότι ψάχνει για το «απόλυτο κυνήγι», υποδηλώνοντας ότι θα είναι ο κύριος «κακός» του παιχνιδιού. Το τρέιλερ τελειώνει με μια αποκάλυψη-έκπληξη, υποδεικνύοντας ότι ο Venom θα εμφανιστεί στο παιχνίδι. Η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας το φθινόπωρο του 2023 αποκαλύφθηκε από το Insider Gaming.

Alan Wake 2 [Playstation 5, Xbox Series X/S, Windows]

Η συνέχεια του τίτλου τρόμου δράσης του 2010 καθυστέρησε πολλές φορές λόγω των άλλων πρότζεκτ της Remedy Entertainment, Quantum Break και Control. Αν και η συνέχεια επαναφέρει τον κύριο μηχανισμό του αρχικού παιχνιδιού, ο οποίος απαιτεί από τον Alan να αποδυναμώνει τους εχθρούς με τον φακό του πριν τους εξοντώσει, ο δημιουργός της σειράς, Sam Lake, λέει ότι η νέα έκδοση θα έχει περισσότερα στοιχεία survival horror από τον προκάτοχό του. Σε ένα τρέιλερ που κυκλοφόρησε το 2021, ο Alan Wake λέει: «Αυτή δεν είναι η ιστορία που θέλετε. Αυτή η ιστορία θα σας φάει ζωντανούς. Αυτή η ιστορία είναι ένα τέρας και τα τέρατα φορούν πολλά πρόσωπα». Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν.

Με πληροφορίες: United Press International