Ο Elton John με αφορμή τα 75 χρόνια μιας μεγάλης, με όλες τις έννοιες, ζωής, δημοσίευσε ένα συγκινητικό γράμμα στο ΤΙΜΕ που απευθύνεται στους δύο γιους του, Elijah και Zachary, και το αγαπήσαμε όλοι. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι ένα γλυκαναλάτο κείμενο με παιδικά τσιτάτα για να βγάλει μια γονεϊκή υποχρέωση. Όπως κάνει πάντα, γράφει αληθινά λέγοντας τα πάντα όπως είναι χωρίς ζάχαρη και αστερόσκονη και θα μπορούσε να είναι στίχοι ενός τραγουδιού -με μία εσάνς «Your Song»-, που θα ακούμε συνέχεια χωρίς να το βαριόμαστε.

Είναι γεμάτο με αποσπάσματα για να τα βάλουμε σε post it χαρτάκια και να τα μοιράσουμε σε όσους συνεχίζουν να θεωρούν πως μία οικογένεια πρέπει να έχει μια και μόνο μορφή λες και είναι ακούνητο άγαλμα.

Πριν ξεκινήσει τα μαθήματα λέει πως όταν ήταν νέος, του έλεγαν να προσαρμόζεται με διάφορες καταστάσεις και να κάνει αυτό που περίμεναν οι άλλο,ι ακόμα κι αν δεν το θεωρούσε σωστό. “Τώρα συνειδητοποιώ πως μπορώ να είμαι μόνο εγώ. Το να είμαι πιστός στον εαυτός μου και αυθεντικός είναι αυτό που μου έδωσε τη φωνή μου και με βοήθησε να αντιμετωπίσω τους μεγαλύτερους φόβους μου. Έκανα σημαντικές φιλίες, βρήκα τον έρωτα της ζωής μου και έγινα ο μπαμπάς σας.  Όποιος κι αν επιλέξετε να είστε όταν μεγαλώσετε, απλά να είστε ο εαυτός σας ολοκληρωτικά.» Συμπληρώνει πως το να σε αποδέχονται γι’ αυτό που είσαι δεν είναι πάντα εύκολο και στα 75 του ως γκέι άνδρας, έχει δει πολλές θετικές αλλαγές στο πώς αντιμετώπισαν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ως κακούς ανθρώπους και σαν λάθος της φύσης. Πιστεύει πως έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας για να αλλάξει αυτό εντελώς αλλά ένιωσε ασφαλής να τους υιοθετήσει και να τους φέρει σ’ αυτόν τον κόσμο.

«Να χτίζουμε γέφυρες, όχι τοίχους. Έχω παίξει μπροστά από δισεκατομμύρια ανθρώπους στην καριέρα μου και είχα τη χαρά να συναντήσω αρκετούς από αυτούς. Οι περισσότεροι άνθρωποι- gay, straight, λευκοί, μαύροι, φτωχοί ή πλούσιοι-θέλουν βασικά πράγματα στη ζωή: να είναι ασφαλείς, να τους σέβονται, να τους αγαπούν και να είναι ελεύθεροι. Όμως ζούμε σε έναν κόσμο που πολύ συχνά, αντί να αγκαλιάζουμε την διαφορετικότητα, την απορρίπτουμε.» αναφέρει και πολλά παιδιά ταυτίστηκαν μαζί του βάζοντας αυτό το απόσπασμα στα προφίλ  τους.

Σε ένα άλλο κομμάτι του γράμματος, τους αναγνωρίζει ότι από τη στιγμή που ξεκίνησαν να πηγαίνουν σχολείο, ήξεραν ότι είναι διαφορετικοί και ότι η έννοια του διαφορετικού είναι φυσιολογική. Όταν μερικοί από τους συμμαθητές τους ρωτούσαν περίεργες ερωτήσεις, εκείνοι και οι δάσκαλοι τους, απαντούσαν ειλικρινά και ήταν μια ευκαιρία να ωριμάσουν όχι μόνο εκείνοι αλλά και οι συμμαθητές τους. Γιατί πολύ απλά κάθε παιδί σ’ αυτό τον κόσμο δικαιούται να έχει αυτή την δυνατότητα.

«Να είστε δοτικοί. Το να υπηρετείτε κάτι μεγαλύτερο από τους εαυτούς σας είναι το πιο υπέροχο πράγμα που θα κάνετε ποτέ. Ο κόσμος είναι άνισος και άδικος και είναι στο χέρι μας να τον κάνουμε καλύτερο. Γι’ αυτό έχω δώσει τόσα πολλά στη μουσική μου και στο ίδρυμα μου. Και η επίδραση στον κόσμο μου έχει δώσει τεράστια χαρά», καταλήγει στο τελευταίο μάθημα του και ζητάμε encore.