Ένα πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα υπόσχεται το θέατρο Μπέλλος για τη φετινή θεατρική σεζόν! Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες της ηλικίες, σε θεατές με επίκαιρους προβληματισμούς, σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας που η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία αλλά συχνά και τη θεατρική γραφή, και φέρει ένα κοινό θεματικό άξονα για όλες τις παραστάσεις και τις δράσεις του χώρου.

Με έργα ξένων και Ελλήνων συγγραφέων, στη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του, το θέατρο Μπέλλος παραμένει συνεπές στους αρχικούς του στόχους: να είναι ανοιχτό σε νέες ομάδες και προτάσεις και το πρόγραμμα να σχεδιάζεται με γνώμονα έναν κοινό πεδίο ενδιαφερόντων.

Δυο παραγωγές της ομάδας The Young Quill: «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα», έργο του σύγχρονου Ρουμάνου συγγραφέα Ματέι Βίζνιεκ σε μετάφραση Έρσης Βασιλικιώτη και σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου και οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, σε διασκευή για παιδιά και εφήβους μετά από μία πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία στην Ελλάδα.

Δυο παραστάσεις της ομάδας 4frontal σε σκηνοθεσία του Θανάση Ζερίτη που αγάπησε πέρυσι το κοινό επιστρέφουν: «Μπλε Καστόρινα Παπούτσια» του Θανάση Σκρουμπέλου και «Οι αριστερόχειρες» της Νεφέλης Μαϊστράλη, που μέσα από μεγάλα ιστορικά γεγονότα περασμένων δεκαετιών αναζητούν την ταυτότητα και τη μετεξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας.

Η καινούρια παράσταση των bijoux de kant «σάμερταϊμ», σε ποιητικό κείμενο του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη, τα «Ψάρια στη Γυάλα» σε σκηνοθεσία της Μαριλένας Ρασιδάκη για το φεμινιστικό κίνημα στη δεκαετία του εβδομήντα και τη σημερινή μετεξέλιξή του σε νεοφεμινισμό και η «Μαύρη Μαγεία ή Άσε τους νεκρούς να πεθάνουν» μια σκοτεινή φάρσα για τη γενιά των millennials σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Αποσκίτη.

Επίσης, μια ακόμη παράσταση που απευθύνεται σε παιδικό κοινό από την ομάδα Contratiempo, το «Πες το Ψέματα»: ένα ζωντανό μουσικοθεατρικό παιχνίδι που δίνει απαντήσεις «στα δύσκολα» γιατί των παιδιών.

The Young Quill

Σημείωμα της ομάδας The Young Quill:

«Η χρονιά που πέρασε ήταν μία καινούργια αρχή για το Θέατρο Μπέλλος. Πέρυσι ολοκληρώσαμε την πρώτη χρονιά επαναλειτουργίας του θεάτρου με επιτυχίες, λάθη και μεγάλη συλλογική προσπάθεια. Είμαστε ευγνώμονες για όλη την υποστήριξη που λάβαμε.

Τη νέα θεατρική περίοδο 2023-2024, στο Θέατρο Μπέλλος θα παρουσιαστούν έργα του 21ου αιώνα, ελληνικά και μη, με ιδιαίτερη έμφαση σε θεματικές που αφορούν την επικαιρότητα. Από την κλιματική αλλαγή, τον πόλεμο και το συλλογικό υποσυνείδητο έως τη διαμόρφωση και την εξέλιξη του φεμινισμού, την ισότητα, τις παθογένειες των σύγχρονων οικογενειών και το νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό.

Η υποστήριξη των θεατρικών και καλλιτεχνικών ομάδων παραμένει στον πυρήνα των ενδιαφερόντων μας. Επιθυμούμε την έμπρακτη υποστήριξη καλλιτεχνών που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της θεατρικής του πορείας, όπως επίσης και τη διατήρηση των σταθερών συνεργασιών με καλλιτέχνες και ομάδες που επανέρχονται στο θέατρο Μπέλλος και συνοδοιπορούν μαζί μας.

Σας περιμένουμε!»

Το Olafaq θα επανέλθει σύντομα με περισσότερες πληροφορίες για κάθε μία παράσταση ξεχωριστά

Θέατρο «Μπέλλος»: Κέκροπος 1, Πλάκα – Ακρόπολη
Πληροφορίες: 210 3229889 & 6948230899 & 6979111413

https://theatrompellos.gr
https://www.facebook.com/theatrompellos/
https://www.instagram.com/theatrompellos/