Κάθε φορά που θα πάμε σε μία παράσταση, σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες οθόνες που εμφανίζονται αγέρωχες μες το σκοτάδι ή μερικοί που σηκώνουν το τηλέφωνο για να μιλήσουν υπενθυμίζοντας το ταλέντο ενός μεγαλου αριθμού θεατών να μην υπακούν σε κανόνες αλληλοσεβασμού. Δεν είναι λίγες οι φορές που ηθοποιοί έχουν σταματήσει να παίζουν για να κάνουν παρατήρηση σε κάποιον που νομίζει ότι είναι σπίτι του ή πως βλέπει Netflix αλλά οι πολύ απασχολημένοι άνθρωποι που κάθονται στην πλατεία, δεν μπορούν να αποχωριστούν τα notifications τους.

Το θέμα με αυτή τη “φυλή” του κονού είναι πως, σε σύγκριση με παλαιότερα, οι υπόλοιποι που βρίσκονται μαζί τους στην εκάστοτε αίθουσα, αντιδρούν άμεσα και αγκαλιά με τα social media, φροντίζουν να μάθουν και ακόμα περισσότεροι τα πράγματα που κάνουν κάνουν ενώ βλέπουν κάποιο θεατρικό έργο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το βίντεο που κυκλοφόρησε ένας φωστήρας θεατής κατά τη διάρκεια του θεατρικού Take me Out στο Broadway. Θεώρησε λοιπόν πως είναι μια καλή ιδέα να βιντεοσκοπήσει τον υποψήφιο για Tony ηθοποιό, Jesse L. Williams, στη σκηνή που εμφανίζεται ολόγυμνος μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του, Michael Oberholtzer και να το διαρρεύσει στα timelines ακυρώνοντας φυσικά όλα θέλει να παρουσιάσει η συγκεκριμένη παραγωγή.

Μετά τον μεγάλο χαμό που δημιουργήθηκε, σύμφωνα με το Deadline, η διοικητική ομάδα του Second Stage Theater στο Brodway δεν το άφησε ασχολίαστο και δεν ενστερνίζεται το γνωστό ρητό any publicity is a good publiciy. Ανέβασε στο twitter πως αποφάσισε να πάρει πιο αυστηρά μέτρα από εδώ και πέρα για να προστατεύσει τους συντελεστές των παραστάσεων τους.

«Οι κανόνες του θεάτρου παραβιάστηκαν και ανέβηκε υλικό, το οποίο δεν εγκρίθηκε ποτέ από την εταιρία μας. Είναι λυπηρό ότι ένας θεατής  αποφάσισε να μη σεβαστεί την παραγωγή, τους υπόλοιπους θεατές και κυρίως τους ηθοποιούς. Το να τραβάς γυμνές φωτογραφίες οποιοδήποτε χωρίς τη συγκατάθεση του είναι πάρα πολύ σοβαρό και έχει πολλές νομικές συνέπειες. Το να κάνεις τέτοιες αναρτήσεις, είναι μία απαράδεκτη παραβίαση της εμπιστούνης μεταξύ του ηθοποιού και του κοινό», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Συμπλήρωσαν πως θα προσθέσουν έξτρα προσωπικό στο θέατρο για να παρακολουθεί ύποπτες κινήσεις και θα εγκαταστήσει ένα σύστημα με IR camera που θα εντοπίζει όποιον προσπαθεί να τραβήξει παράνομα βίντεο και φωτογραφίες ενώ παίζουν οι ηθοποιοί και θα βλέπει την πόρτα της εξόδου πριν την υπόκλιση. Επιπλέον, συζητούν να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν θήκες Yondr, στις οποίες θα τοποθετούν οι θεατές τα κλειδωμένα κινητά τους και δεν έχουν πρόσβαση καθ’όλη τη διάρκεια της εκάστοτε παραγωγής.