Στο “Σιγήν Ιχθύος” πρωταγωνιστούν, μέσω των ιστοριών τους, επτά γυναίκες. Επτά ιστορίες οικουμενικές, όσο και βαθιά προσωπικές.

Περιστατικά που καλύπτουν όλα το φάσμα της έμφυλης βίας, λεκτικής, σωματικής, ψυχολογικής υπενθυμίζοντας πως σε κάθε περίπτωση παραμένει βία και είναι κατακριτέα. Η “αόρατη” για το σύντροφό της Κατερίνα, η “προκλητική” Νίνα, η “φοβισμένη” Ντενίσα, η ερωτευμένη Βέρα, η αφοσιωμένη Μαριάννα, η φυλακισμένη Άννια, όλες τους η ΓΥΝΑΙΚΑ.

Η γυναίκα της διπλανής πόρτας που κάτι μας θυμίζει. Και γύρω τους οι Άνδρες. Οι Άνδρες που τις καθόρισαν, που τις πλήγωσαν, που δεν τις κατάλαβαν. Γυναίκες- κούκλες, πάντα όμορφες, πάντα χαμογελαστές και πολλές φορές τόσο δυστυχισμένες μέσα στη λαμπερή βιτρίνα τους.

Το “Σιγήν Ιχθύος” είναι μια παράσταση με διπλό αποδέκτη. Από τη μία, οι γυναίκες θύματα που νομίζουν πως είναι μόνες και φοβισμένες σιωπούν, κι από την άλλη το κοινό: o γείτονας που βλέπει κι αποστρέφει το βλέμμα, ο περαστικός που ακούει και κλείνει τα αυτιά, όλοι αυτοί που ξέρουν κι όμως σιωπούν.

Το μήνυμα και για τους δύο αποδέκτες είναι κοινό: Σπάσε τη σιωπή σου. Όχι άλλη ανοχή.

Σιγήν ιχθύος παράσταση
Σιγήν Ιχθύος γένους θηλυκού.

Ταυτότητα Παράστασης:

Διάρκεια: 50 λεπτά

Κείμενο: Αφροδίτη Φλώρου

Σκηνοθεσία/Χορογραφία: Κατερίνα Μπουζάνη

Βοηθος Σκηνοθέτη: Έρη Πολυζογωπούλου, Γιούλη Σταυροπούλου

Πρωτότυπη Μουσική: Σταύρος Κατσούλης, Nίκος Μίγδος

Σχεδιασμός ήχου: Σταύρος Κατσούλης

Φωτογραφία: Αλκυόνη Παπακωνσταντοπούλου,Δάφνη Ακοντίδου

Φωτογραφία Αφίσας: Δάφνη Ακοντίδου

Τρέιλερ: Αντώνης Μανδρανής

Σχεδιασμός Αφίσας: Γιώργος Σαμαντζής

Σκηνικά: Ομάδα Κλεψύδρα

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνα Γιοβάνη, Απόστολος Τσακαλίκας, Θάνος Βέης, Εύα Παπαγεωργίου, Νέδα Αντωνοπούλου, Ιωάννα Παναγιώτη, Γκρέτα Ταφιλάκου, Ζωή Ναούμ, Κατερίνα Τσουκάτου

Παραστάσεις: 29 & 30 Απριλίου, στις 19.00 στο θέατρο Αλκμήνη

(Αλκμήνης 8-12, Αθήνα, τηλ:210-34 28 650)

Σιγήν Ιχθύος στο Θέατρο Αλκμήνη για δύο μόνο παραστάσεις

Σύντομο βιογραφικό ομάδας:

Η θεατρική ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ ιδρύθηκε από την ηθοποιό, σκηνοθέτη, δασκάλα υποκριτικής τέχνης Κατερίνα Μπουζάνη με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε ερασιτέχνες ηθοποιούς να δουλέψουν και να εκπαιδευτούν πάνω σε σύγχρονες τεχνικές υποκριτικής που επικρατούν παγκοσμίως μέσα από τον δρόμο της αυτοβελτίωσης/αυτογνωσίας.

Η ομάδα κινείται με άξονα την αλληλεγγύη, έχοντας ως στόχο την εσωτερική μετακίνηση και καταπιάνεται με κοινωνικά θέματα όπου η βάση τους στηρίζεται στο θέατρο ντοκουμέντο και στο “in your face theatre”.

Η ομάδα διαθέτει στο ενεργητικό της 25 βραβεία για όλες τις παραστάσεις της που έχουν φιλοξενηθεί σε πανελλήνια φεστιβάλ θεάτρου: Σιγήν Ιχθύος, SOSiety, Res, Γάζα- Αληθινές Μαρτυρίες και Το 3ο Κύμα αποσπώντας βραβεία Κοινού, Καλύτερων Παραστάσεων, Σκηνοθεσίας, Χορογραφίας,Κινησιολογίας, Ερμηνειών, Αφίσας, Σκηνικών, Sound design, Φωτισμού κ.α. Επίσης παραστάσεις της ομάδας έχουν φιλοξενηθεί σε αθηναϊκά θέατρα και θεατρικά festivals για δράσεις αλληλεγγύης σε συνεργασία με δήμους.