Το Transfiguration αφηγείται την ιστορία της ανεκπλήρωτης επιθυμίας του ζωγράφου και γλύπτη να εμφυσήσει ζωή στο δημιούργημα του. Σε μια χειρονομία απελπισίας, καλύπτει με πηλό το κεφάλι του. Σκεπάζοντας τον εαυτό του με το ζωντανό υλικό, εξαλείφει σταδιακά την ταυτότητά του και μεταμορφώνεται ο ίδιος σε ζωντανό έργο τέχνης. Το υλικό όμως επεμβαίνει στην όραση του, αναγκάζοντάς τον να στρέψει το βλέμμα βαθιά μέσα του.


Σε μια συγκλονιστική ερμηνεία ο Sagazan αλλάζει ταυτότητες επί σκηνής – από άνθρωπος σε ζώο και από ζώο σε διάφορα υβριδικά πλάσματα. Διαπερνά, αφαιρεί και ξετυλίγει τα στρώματα του πηλού από το πρόσωπό του, σε μια αγωνιώδη αναζήτηση νέας ουσίας και μορφής. Παράλληλα, ανασημασιοδοτεί την έννοια της ζωής, προσφέροντας μια συναρπαστική, ενοχλητική αλλά και συγκινητική ματιά σε μια εναλλακτική αντίληψη του εαυτού, απελευθερωμένου από αναστολές.

Ο Olivier de Sagazan γεννήθηκε στο Κονγκό και μεγάλωσε στη Γαλλία. Σπούδασε βιολογία, αλλά εδώ και δύο δεκαετίες έχει αφιερωθεί στην τέχνη. Στο έργο του, ο Sagazan διερευνά το σώμα του, καθώς και τις δομές που καθορίζουν το άτομο, όπως οι επιταγές της κοινωνίας, του πολιτισμού και της ιστορίας. Η δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη συνίσταται στην τοποθέτηση και διαδοχική αφαίρεση στρωμάτων πηλού έως ότου αποκαλυφθεί ένα άγριο, αρχέγονο και απελευθερωμένο άτομο.

Η σειρά έργων Transfiguration δημιουργήθηκε το 1999 και καταπιάνεται με την αναζήτηση της ουμανιστικής, ζωώδους και αδάμαστης ουσίας της ανθρώπινης φύσης.

Εμφανίζεται επίσης στην κινηματογραφική ταινία Samsara του Ron Fricke, την τηλεοπτική σειρά Channel Zero του Nick Antosca, σε βιντεοκλίπ των Mylène Farmer και FKA Twigs καθώς και σε επιλεγμένα Fashion Films με τους Nick Knight και Gareth Pugh.

Ερμηνεία – Σκηνοθεσία: Olivier De Sagazan

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Gaelle de Sagazan

Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής: MORE 64 Αστικη Μη Κερδοσκοπική Πολιτισμού & Τέχνης

Υπεύθυνοι Παραγωγης: Mαρία Λάππα – Γιώργος Σταυριανάκης

Υπεύθυνος Οπτικής Επικοινωνίας: Αχιλλέας Τσομκόπουλος

Σύγχρονο Θέατρο-Ευμολπιδών 45, Γκάζι

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2021- Ωρα Έναρξης : 21.30

Διάρκεια: 50’

Εισιτήριο ά ζώνης : 20 €-Eισιτήριο β΄ζώνης : 15 € Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketmaster.gr/ticketmaster_se_2005939.html

Κρατήσεις θέσεων καθημερινά 10.30 – 22.30 στα τηλέφωνα : 210 3464380 | 6987 933 045 (Cosmote, Whats up, Viber)

Η Παράσταση αποτελεί παράλληλη δράση της Καλλιτεχνικής πλατφόρμας Movement Research Project η οποία επιχορηγείται απο το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού στα πλαίσια της εικαστικής δράσης : Cyborgians : 15+1 Επιτελέσεις σε φυσικά περιβάλλοντα