Το §175 βασίστηκε στο Bent του Μάρτιν Σέρμαν και μιλά για την δύναμη του έρωτα μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι. Ο Μαξ, ένας ομοφυλόφιλος άντρας στο Βερολίνο του 1934, δουλεύει στο φημισμένο για την εποχή gay club της Γκρέτα. Ένα βράδυ ο Χίτλερ αποφασίζει να δολοφονήσει τους ομοφυλόφιλους από τα στρατεύματα του και χιλιάδες άλλους να τους οδηγήσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης βάσει του άρθρου 175.

Ο Μαξ συλλαμβάνεται και εκεί γνωρίζει τον Χορστ, δύο ξένοι μεταξύ τους που οδηγήθηκαν στο στρατόπεδο θανάτου. Η αξιοπρέπεια, οι προσδοκίες και ο έρωτας έρχονται σε σύγκρουση με την σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης, τις «θεραπείες» και τα πειράματα, τα βασανιστήρια αλλά και την υποχρεωτική συμμετοχή τους σε ορχήστρες θανάτου. Άραγε μπορεί κάποιος να διατηρήσει το δικαίωμα στον έρωτα όταν η εξουσία του έχει στερήσει τα πάντα;

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά
Ημερομηνίες: 13,14,15,16 Ιουλίου στις 21.30 στο θέατρο Αλκμήνη

Συντελεστές:
Κείμενο:Βάλια Βατζόλα
Σκηνοθεσία:Κατερίνα Μπουζάνη
Βοηθοί Σκηνοθέτη:Σοφία Λυραντωνάκη,Ελευθερία Παππά
Sound design:Γιούλη Σταυροπούλου
Σκηνικά:ΚΛΕΨύΔΡΑ

Ερμηνεύουν:
Παναγιώτης Γκρίντζος,Ευάγγελος Αθανασιάδης,Απόστολος Τσακαλίκας,Γεωργία Αλιφέρη,Θάνος Βέης,Δανάη Χαβιάρα,Φώτης Βασιλόπουλος,Σοφία Λυραντωνάκη,Κατερίνα Κωτσιοπούλου,Ελευθερία Παππά,,Γλαύκη Παρασκευά,Ελβίρα Βλάσση

 

Σύντομο βιογραφικό ομάδας:

Η θεατρική ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ ιδρύθηκε το 2018 από την ηθοποιό, σκηνοθέτη,δασκάλα υποκριτικής τέχνης Κατερίνα Μπουζάνη με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε ερασιτέχνες ηθοποιούς να εκπαιδευτούν μέσα από τον δρόμο της αυτο – βελτίωσης, πάνω σε σύγχρονες τεχνικές υποκριτικής που επικρατούν παγκοσμίως.

Η ομάδα κινείται με άξονα την αλληλεγγύη, έχοντας ως στόχο την εσωτερική μετακίνηση και καταπιάνεται με κοινωνικά θέματα όπου η βάση τους στηρίζεται στο θέατρο ντοκουμέντο και στο “in your face theatre”.Η ομάδα διαθέτει στο ενεργητικό της, 25 βραβεία για όλες τις παραστάσεις της που έχουν συμμετάσχει σε πανελλήνια φεστιβαλ θεάτρου: Σιγήν Ιχθύος, SOSiety, Res, Γάζα- Αληθινές Μαρτυρίες και Το 3ο Κύμα αποσπώντας βραβεία Κοινού, Καλύτερων Παραστάσεων, Σκηνοθεσίας, Χορογραφίας,Κινησιολογίας, Ερμηνειών, Αφίσας, Σκηνικών, Sound design, Φωτισμού κ.α.

Επίσης παραστάσεις της ομάδα; έχουν φιλοξενηθεί σε αθηναϊκά θέατρα & θεατρικά festivals για δράσεις αλληλεγγύης σε συνεργασία με δήμους.