Στη σειρά «Σασμός» που κυριαρχεί στην prime time ζώνη του καναλιού, ο Γιώργος Αμούτζας υποδύεται τον Νικηφόρο Σταματάκη έναν ρόλο που όπως είπε ο ίδιος θα υπερασπιστεί μέχρι το τέλος του, στο σήριαλ που θα συνεχιστεί και του χρόνου για δεύτερη σεζόν. Ο ηθοποιός που έκανε το πιο δυνατό φετινό τηλεοπτικό new entry, τελείωσε το Κολέγιο Αθηνών και έκανε πρωταθλητισμό στην ιππασία φτάνοντας να γίνει μέχρι και χρυσός Βαλκανιονίκης το 2014 στο Ζάγκρεμπ. Πλέον το χόμπι του είναι να τρέχει σε αγώνες μοτοσυκλέτας με ένα GSXR 750 αφού όπως λέει το μηχανοκίνητο είναι μια εσωτερική ανάγκη γρήγορης και απόλυτης οδήγησης την οποία εκτονώνει μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.


Μετά από την τηλεοπτική του συνεργασία με τον Τάσο Νούσια, τηλεοπτικό του πατέρα στον «Σασμό», οι δυο τους θα συνεργαστούν το ερχόμενο καλοκαίρι ανεβάζοντας τον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή. Ο Γιώργος θα υποδυθεί τον Νεοπτόλεμο. Οι απαιτήσεις του συγκεκριμένου ρόλου είναι υψηλές και παγκοσμίως όταν ανεβαίνει η συγκεκριμένη παράσταση, ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Νεοπτόλεμο είναι άνω των 30 ετών, λόγω των υψηλών απαιτήσεων και της βαρύτητας του ρόλου. Ο Αμούτζας θα το κάνει στα 25 του, την πραγματική ηλικία και του νεαρού πολεμιστή όπως αναφέρει ο ίδιος ο Σοφοκλής. Αυτός δεν είναι ο πρώτος ρόλος του Γιώργου Αμούτζα στο θέατρο καθώς έχει συμμετάσχει ήδη στην «Μικρή μας Πόλη» και το «Σεξ Λεξικό, Η επιστήμη του Έρωτα». Ο ίδιος λέει πως το θέατρο  κτίζει έναν ηθοποιό και αυτό είναι ο βασικός του προσανατολισμός, η μεγάλη του αγάπη και η προτεραιότητά του.

Του αρέσει και το τραγούδι, κάνει φωνητική αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη κάποιο κομμάτι γιατί δεν είναι έτοιμος να μοιραστεί κάτι τέτοιο. Αγαπάει το έντεχνο τραγούδι όμως όπως διευκρινίζει και να τον ακούσουμε κάποια στιγμή να τραγουδάει, αυτή δεν θα είναι μια στροφή στην καριέρα του, αλλά μια διαφορετική καλλιτεχνική πρόταση από τον ίδιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Αμούτζας δεν χρωστάει την καριέρα του σε κανέναν άλλον, εκτός από τον εαυτό του, προς απάντηση όσων υποστηρίζουν ότι οι ρόλοι του χαρίζονται επειδή ο πατέρας του έχει την δραματική σχολή Ίασμος. Και αυτό δεν το λέει ο ίδιος αλλά οι άνθρωποι που συνεργάζονται μαζί του.