Το έργο του παγκοσμίως βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Philip Ridley, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Pleasance Courtyard στο Εδιμβούργο το 2013, φέρνει στο προσκήνιο την κακοποίηση και τη βία που δέχεται ένα κορίτσι από το περιβάλλον του. Η κακοποίηση αυτή οδηγεί την ηρωίδα σε οριακές καταστάσεις, όπου πραγματικότητα και φαντασία συγχέονται, καθιστώντας θολό το τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο, τι είναι οικείο και τι ανοίκειο, τι είναι υποφερτό και τι ανυπόφορο. Ο συγγραφέας κινείται μεταξύ ρεαλισμού και ονείρου, αδυσώπητης αλήθειας και φαντασίας, με ύφος ταυτόχρονα ωμό, παιγνιώδες, σκληρό αλλά και παραμυθικό. Άλλωστε, όπως λέει και η Άντρεα: “Ποια είναι η λέξη; Καμουφλάζ! Πρέπει να καμουφλάρεις λίγο τα πράγματα, γιατί αλλιώς… ε, όλα θα ήταν ανυπόφορα”.

Το έργο παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη σε μετάφραση του Γιάννη Βαρβαρέσου.

Ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 16.

Ταυτότητα Παράστασης

Συγγραφέας: Philip Ridley

Σκηνοθεσία/Μετάφραση/Φωτογραφίες promo: Γιάννης Βαρβαρέσος

Βοηθός Σκηνοθέτη/Δραματουργός: Ιωάννα Λιούτσια

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Μαρίνα Κωνσταντινίδου

Μουσική/Ήχος: Yellow Garden

Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεωργία Τζο Τσελεπή

Φωτογραφίες παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή

Μητέρα Άντρεα (Τραγούδι): Μαριάννα Παπαθανασίου

Ερμηνεύει η Παναγιώτα Μπιμπλή

Χώρος: Θέατρο “Φούρνος”, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη 30,31/01 και 06,07,13,14/02*

Ώρα παράστασης: 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (Γενική Είσοδος), 10 ευρώ (Ανέργων, Φοιτητικό, Ατέλεια, ΑΜΕΑ.)

*Η παράσταση της Δευτέρας 13/2 θα ξεκινήσει στις 20.00, καθώς μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με ζητήματα βίας και κακοποίησης ανηλίκων, την οποία θα συντονίσει η κ. Αντωνία Τσιριγώτη, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας.

Ευχαριστούμε για την αμέριστη βοήθεια που μας προσέφεραν, τους/τις: Μυρτώ Καμβύση, Ντοντό Σαντοριναίου, Αμαλία Κοντογιάννη (Επιμέλεια μετάφρασης), Εύα Κουρελιά, Κώστα Χατζηκαλλινικίδη, Λάμπρο Παπαγεωργίου, Σαμψών Φύτρο,Μιχάλη Ράντο, Γιάννη Μαστρογιάννη, Τάσο Τσίγκα (Sound Design μονολόγου), Marcelle Fivaz, Δώρα Καμπόσου, Ευτυχία Νικολοπούλου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας.

Η άδεια για την από σκηνής θεάτρου παρουσίαση του έργου χορηγήθηκε από την Ελληνική εταιρία THE ARTBASSADOR / Performing Arts Management (www.theartbassador.gr) για λογαριασμό του συγγραφέα PHILIP RIDLEY και του ατζέντη αυτού ΚΝΙGHT HALL AGENCY(www.knighthallagency.co.uk).