Σε όλες τις παρέες εκεί έξω/μέσα κάποια στιγμή θα έρθει στη σέντρα ως θέμα συζήτησης μία σειρά που έχει κολλήσει κάποιος και ξενυχτάει ατελείωτες ώρες τρέχοντας binge watching μαραθώνιο. Θα φωνάξουν ενθουσιασμένοι για τις επικές ερμηνείες, για τη σκηνοθεσία που τους έχει πάρει τα μυαλά, το soundtrack και ό,τι άλλο σκεφτεί ο καθένας. Όμως, υπάρχει ένας 17χρονος YouTuber που τα βλέπει όλα αλλιώς και γυρνάει όλες αυτές τι συζητήσεις ανάποδα για να κρατούν μόνο τους γνωστούς ήχους και διαλόγους αλλά να φτιάχνει το προσωπικό του σύμπαν στην εικόνα.

Ο Mr Dino TV  a.k.a Κωνσταντίνος Σκαφίδας αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ατέρμονη μαρμότα της πρώτης καραντίνας και να μας κολλήσει πάνω στις οθόνες.Εκείνες τις μέρες που ξυπνούσαμε νομίζοντας ότι είναι πάντα η ίδια μέρα σαν τον Bill Murray, αυτός συγκέντρωσε μία ομάδα και έγινε ο αρχηγός ενός πολύχρωμου τηλεοπτικού χωριού. Παίρνει αγαπημένα σήριαλ που είτε είναι παλαιότερα και προβάλλονται στο repeat είτε είναι καινούρια και κάνουν μεγάλο σουξέ στα μηχανάκια των τηλεθεάσων, και βάζει στη θέση των ηθοποιών, λιλιπούτεια (σε βλέπω που σκέφτεσαι καρναβαλιστές) Playmobil. Οπότε, η Δήμητρα και ο Θοδωρής του Σ’ αγαπώ Μ’ αγαπάς, ο Κωνσταντίνος Κατακουζινός και η Ελένη, η Ντάλια και οι φίλοι της από το Παρά Πέντε, το χωριό των Άγριων Μελισσών, οι Kρητίκαροι του Σασμού και πολλοί άλλοι, μιλούν κανονικά σύμφωνα με τα σενάρια τους αλλά τους ρόλους ερμηνεύουν οι πλαστικές τους ρεπλίκες σε υπέροχες και ευφάνταστες μακέτες, οι οποίες παραπέμπουν στα σκηνικά των τηλεοπτικών πλατό. Σε όλα αυτά, αναλαμβάνει εκείνος τη σκηνοθεσία, το μοντάζ, τα σκηνικά, την επεξεργασία ήχου, το art direction και μπλέκει τα ειδικά εφέ, με φυσικές κατασκευές και μέρη της πραγματικής μας ζωής γυρίζοντας και επιπλέον making of βίντεο. Κι όταν ξεκινάς να τα παρακολουθείς, ξαφνιάζεσαι με το πόσο προσεγμένα είναι όλα έως την τελευταία λεπτομέρεια.

Αν έχεις ήδη πατήσει το play, να ξέρεις πως ο Πατρινός δημιουργός τους, με πλοκάμια χταποδιού, δεν σταματά εκεί. Εκτός από τα παραπάνω, φτιάχνει από την αρχή και δικές του σειρές ή μεμονωμένες σουρεάλ σκηνές με φανταστικούς χαρακτήρες ντουμπλάροντας όλες τις φωνές ενώ παράλληλα, εξαπλώνεται σε καλλιτέχνες της Eurovision και σε διαγωνιζόμενους γνωστών reality εκπομπών όπως το Survivor (πόσο αστεία τα κεριά ρεσώ γύρω από τα οποία κάθονται οι παίκτες) και το GNTM γεμίζοντας το YouTube και τα social media με την τεράστια Playmobil δυναστεία του. Και μπορεί όλα αυτά να φαίνονται αστεία και εύκολα και να τελειώνουν μ’ ένα κουμπί, αλλά το να ξεκινάς από ένα χαρτόνι και μια ομάδα πλαστικών ηρώων και να το κάνεις να φαίνεται υπερπαραγωγή, θέλει μεγάλο ταλέντο όχι μόνο όσον αφορά τη δημιουργικότητα αλλά και το πρακτικό κομμάτι.

Οπότε μάλλον από δω και πέρα, γύρω από τα τραπέζια των καφέ και σε online δωμάτια να αρχίσουμε να αναλύουμε τα κουστούμια και τα πλάνα του Mr Dino σε ένα κανάλι που έγινε το αγαπημένο μας. Και ποιος ξέρει. Ίσως μια μέρα η Pixar να τον προσλάβει και να του αφιερώσει έναν όροφο για τις περιπέτειες της παρέας του.

INFO ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΝΑΚΙ ΣΟΥ

YouTube
Facebook Page