Για μια δεκαετία το Max’s Kansas City κυριάρχησε στη Νέα Υόρκη, αποτελώντας το κορυφαίο μέρος φαγητό, ποτό, χορό, διασκέδαση και ξεφάντωμα. Ο ιδιοκτήτης του, Mickey Ruskin, άνοιξε το μαγαζί το 1965, προσελκύοντας κορυφαίες προσωπικότητες όπως τους Allen Ginsberg, William S. Burroughs και Robert Rauschenberg. Αλλά όταν ο Andy Warhol και η παρέα του άρχισαν να συχνάζουν στο «πίσω δωμάτιο», το Max’s έγινε γρήγορα το μέρος που έπρεπε να βρεθεί κανείς (“the place to be”).

Σύντομα, ο David Bowie, ο Iggy Pop και ο Lou Reed έγιναν τακτικοί θαμώνες, μαζί με διάφορες super star και “it girls” του Warhol, όπως η Candy Darling, η Jackie Curtis και η Holly Woodlawn.

Lou Reed / φωτ.: Anton Perich

Το 1970, ο Κροάτης μετανάστης Anton Perich έφτασε στο Max’s, μέσω Παρισιού. Ακτιβιστής της ομάδας “Lettrism” κατά τη διάρκεια της επανάστασης του ’68, ο Perich ήταν ένας avant-garde κινηματογραφιστής. Έγινε φίλος με κάποιους σερβιτόρους του Max’s, οι οποίοι του είπαν ότι αν ήθελε να δουλέψει στο μαγαζί, θα ήταν η καλύτερη δουλειά που θα μπορούσε να βρει στη Νέα Υόρκη. Το 1972 ο Perich εντάχθηκε στο προσωπικό, το οποίο περιελάμβανε τον σερβιτόρο Carlos Falchi, τον διευθυντή Eric Emerson και τη σερβιτόρα Debbie Harry, η παρουσία της οποίας (αρχικά) του διέφευγε.

Για τα επόμενα δύο χρόνια, ο Perich αντικαθιστούσε το προσωπικό που έπαιρνε άδεια ή ρεπό. Όπως θυμάται ο ίδιος, η καλύτερη ώρα για να δουλέψει ήταν αργά το βράδυ, όταν διάσημοι και διάφορες διαβόητες περσόνες, ερχόντουσαν στο μαγαζί. Εν μέσω καπνών, συζητήσεων, αλκοόλ και γέλιων, κανείς δεν καταλάβαινε τα φωτογραφικά κλικ του Perich, ενώ όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες του, οι θαμώνες του Max’s ήταν κάτι παραπάνω από ευτυχείς όταν πόζαραν στον φακό του. Λίγο αργότερα έδωσε αυτά τα φωτογραφικά στιγμιότυπά του στο “Interview” και το 1978 έκδωσε το φωτογραφικό περιοδικό “NIGHT”, το οποίο ήταν αντιπροσωπευτικό της punk – new wave και disco ατμόσφαιρας της Νέας Υόρκης.

Mick Jagger / φωτ.: Anton Perich
Candy Darling / φωτ.: Anton Perich
Μέσα απ’ το “Max’s Kansas City” / φωτ.: Anton Perich
Willem de Kooning / φωτ.: Anton Perich
Στιγμές απ’ το “Max’s Kansas City” / φωτ.: Anton Perich
Ο David Johansen των New York Dolls / φωτ.: Anton Perich