Οι αδερφές Βουγιουκλή με τις αυθεντικές και εκρηκτικές τους ερμηνείες μαγεύουν τα ακροατήρια αναδεικνύοντας με την αμεσότητά τους τον παγκόσμιο ήχο με όχημα τραγούδια από όλο τον κόσμο αλλά και τις δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις.


Έχουν συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως με τη Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο, τον Goran Bregovic, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Ψαραντώνη, τον Θανάση  Παπακωνσταντίνου , την Τατιάνα Λύγαρη, τον Χρήστο Θηβαίο και Γιάννη Σπάθα, τον Γιώργο Καζαντζή, τους Ghetonia, τον Μιχάλη Τζουγανάκη, τον Βασίλη Λέκκα, τον Ηλία Ανδριόπουλο, τον Βασίλη Σκουλά, τους Nightfall, τους Rotting Christ κ.ά. Έχουν δώσει συναυλίες έθνικ, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής σε σημαντικές διοργανώσεις και διεθνή φεστιβάλ, σε όλον τον κόσμο-ακόμα και στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης! Ανυπομονείτε να τις ακούσετε πάλι ζωντανά; Σας έχουμε καλά νέα.

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή επανέρχονται στη σκηνή του SIX D.O.G.S με την μουσική τους παράσταση “Roots & Rituals” για μερικές ακόμα μυσταγωγικές βραδιές -τρεις Κυριακές απέμειναν και μια Δευτέρα. Με την αφορμή αυτή, το Olafaq θέλησε να τις ανακρίνει και να εισαχθεί, έστω για λίγο, στο πολυφωνικό, ρεμπετογκόσπελ, μυσταγωγικό, σπαρακτικά εκφραστικό μουσικό τους Σύμπαν.

Βουγιουκλή
Φωτ.: Γιάννης Παπαϊωάννου / Olafaq

– Ποιο είναι το μεγαλύτερό σας κοινό και ποια η συγκλονιστική διαφορά σας;
Ελένη: Ένα από τα βασικότερα κοινά μας στοιχεία είναι η αισθητική μας! Η αισθητική μας για το πώς βλέπουμε τα πράγματα στη ζωή.
Σουζάνα: Μια διαφορά μας είναι ότι εγώ είμαι λίγο πιο απόλυτη, ενώ η Ελένη είναι πιο πολύ της διαλεκτικής μεθόδου! Το καλό είναι ότι αρχίζει να με τραβάει κι εμένα προς αυτήν την κατεύθυνση!

– Τι βαριέστε, πια, να τραγουδάτε; Αλήθεια τώρα.
Σουζάνα: Αν βαριόμαστε κάτι απλά δεν το τραγουδάμε! Τα τραγούδια που επιλέγουμε να τραγουδήσουμε τα νιώθουμε βαθιά μέσα μας και αισθανόμαστε ότι κάθε φορά ανακαλύπτουμε νέα στοιχεία και σε αυτά αλλά και σε εμάς!

– Τι θέλετε να τραγουδάτε σε πέντε ή σε δέκα χρόνια από σήμερα;
Ελένη: Να συνεχίσουμε να μην έχουμε όρια και στεγανά και να τραγουδάμε τραγούδια που μας εκφράζουν, που μας συγκινούν, τραγούδια που καθρεφτίζουν την εποχή μας, μουσικές λυτρωτικές, μουσικές που, γιατί όχι, να έχουν τη δύναμη να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω τον άνθρωπο.

– Ποια ήταν η σημαντικότερη στιγμή στην πορεία σας; Κάποιο εντυπωσιακό λάιβ, κάποιο μήνυμα ακροατή, κάποια θεία έμπνευση… ή ό,τι…
Ελένη & Σουζάνα: Είναι πάρα πολλά αυτά που μας έρχονται στο νου… αλλά αν πρέπει να επιλέξουμε ένα… θα λέγαμε το ότι τραγουδήσαμε στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

– Αφηγηθείτε μας το story πίσω από το πρώτο-πρώτο-πρώτο σας λάιβ.
Σουζάνα: Θυμάμαι ήταν στην παλιά πόλη της Ξάνθης -στην πλατεία Μητροπόλεως! Ήμασταν 12-13 χρονών! Μόνο με a cappella τραγούδια!! Hardcore! (γέλια)
Ελένη: Το πασαπόρτι μας για εκείνο το φεστιβάλ ήταν το Ederlesi!

– Αβάν γκαρντ παραδοσιακό και μουσικές του κόσμου. Σπαραγμός και ιεροτελεστία. Χαρμολύπη και έντονα συναισθήματα. Τι άλλο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τις μουσικές σας και αυτό που κάνετε γενικώς;
Σουζάνα: Χαιρόμαστε πολύ αν μας χαρακτηρίζουν οι φράσεις που ανέφερες! Τα είπες πολύ ωραία!
Ελένη: Ο τίτλος των παραστάσεών μας στο SIX D.O.G.S. “Roots & Rituals” (ρίζες, τελετουργία) νομίζω ότι περιγράφει σε μεγάλο βαθμό αυτό που κάνουμε.
Σουζάνα: Δηλαδή, αναζήτηση της ρίζας, της μνήμης, της τελετουργίας και ο μετασχηματισμός της στο σήμερα.

Βουγιουκλή
Φωτ.: Γιάννης Παπαϊωάννου / Olafaq

– Τι καινούργιο ή διαφορετικό θα δούμε/ακούσουμε από εσάς στις εμφανίσεις σας στο SIX D.O.G.S.;
Ελένη: Αρκετά δικά μας, παλιότερα αλλά και καινούργια εν εξελίξει.

– Τι κάνετε μες στις μέρες σας; Όταν παύει (ας πούμε…) η μουσική, τι άλλο ανάβει, τι άλλο σας αφορά;
Σουζάνα: Εκτός από τις διάφορες μορφές τέχνης που παρακολουθούμε -θέατρο, κινηματογράφο, performances, ζωγραφική, εκθέσεις- , μας αφορά και μας αφορούσε πάντα η κοινωνία στην οποία ζούμε! Είμαστε άνθρωποι που μας επηρεάζουν βαθειά οι κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις ανά τον κόσμο.
Ελένη: Προσπαθούμε να συμμετέχουμε στα κοινά με κάθε τρόπο. Για εμάς, το να αγωνίζεται κανείς για τις αξίες και τα ιδανικά του, αποτελεί κινητήρια δύναμη για ζωή! Η αλληλεγγύη και η τέχνη είναι πηγές φωτός για τον άνθρωπο.

– Ποιο βιβλίο βρίσκεται στο κομοδίνο σας αυτή την εποχή; Ποια σειρά στο Pause; Ποιες μουσικές στ’ ακουστικά σας; Ποιες είναι οι επιρροές σας αυτού του τελευταίου καιρού;
Σουζάνα: Το βιβλίο που ξεκίνησα τώρα είναι το “Σκληρός από τρυφερότητα” του John Taylor για τον λατρεμένο μας Ηλία Πετρόπουλο! Σειρές καθόλου αυτόν τον καιρό.
Ελένη: Εγώ διαβάζω “Το εγκώμιο για τον έρωτα” του Alain Badiou. Από μουσικές στα ακουστικά… χαμός! Από Κάλας μέχρι Rammstein κι από Άκη Πάνου μέχρι Prince!
Ελένη & Σουζάνα: Επιρροές μας του τελευταίου καιρού είναι ο Stromae, οι Gabriels, ο Benjamin Clementine, ο Alexandre Desplat κ.α.

-Γιατί κάνετε αυτό που κάνετε; Γιατί δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς ή γιατί το επιλέξατε; Νιώθετε επιτυχημένες;
Ελένη: Επειδή το επιλέξαμε!
Σουζάνα: Επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς!
Ελένη & Σουζάνα: Εξαρτάται τι εννοούμε με τον όρο «επιτυχημένες». Αν επιτυχία θεωρείται το να κάνεις αυτό που αγαπάς και πιστεύεις και να νιώθεις ότι το επικοινωνείς με το κοινό σου, τότε ναι, νιώθουμε επιτυχημένες!

Βουγιουκλή
Φωτ.: Γιάννης Παπαϊωάννου / Olafaq

➪ Info

Κυριακές 26 Νοεμβρίου &, 3, 10 και Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου

SIX D.O.G.S | Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
T: +30 210 3210510 | W: https://sixdogs.gr/

Πόρτες: 21:00
Έναρξη 21:30

Προπώληση εισιτηρίων: 12€ – Στην είσοδο: 14€
Οι παραστάσεις είναι για καθήμενους και είναι περιορισμένων θέσεων (μη αριθμημένων).

Προπώληση:

Ηλεκτρονικά: https://www.more.com/music/eleni-souzana-bougioukli-roots-rituals2
Φυσικά Σημεία: https://www.more.com/el/physical-spots/

Παραγωγή: Goodheart Productions

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/300640659517880