Μια φορά κι αυτό τον καιρό, ο σύγχρονος Μεσαίωνας θέλει να αφανίσει τη Disney. Το 2022 είναι απλά ένας αριθμός για πάρα πολλούς ανθρώπους σε θέσεις ισχύος στην Αμερική που έχουν κλειδώσει το μυαλό τους και δεν το αφήνουν να προχωρήσει σε άλλα επίπεδα. Και σίγουρα δεν είναι οπαδοί κανενός happy ending σε ιστορίες κινουμένων σχεδίων με δημιουργούς, οι οποίοι αποφάσισαν επιτέλους να αντιδρούν.

Εδώ και αρκετό καιρό, η Disney δέχεται μεγάλη επίθεση από ακτιβιστές και πολιτικούς του συντηρητικού σύμπαντος γιατί είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και της ισότητας των φύλων. Από το 2007 έως τώρα, προσπαθεί να κάνειι πιο εμφανή την στήριξη της και να αποβάλλει λίγο το προφίλ της εταιρίας παραγωγής παιδικών ταινιών που απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο οικογένειας και υπηρετεί το κλασικό αμερικάνικο όνειρο των πατριωτών. Και μπορεί να είναι πιο αργά τα βήματα της απ’ ότι θα έπρεπε αλλά τουλάχιστον τώρα έχουν αρχίσει και πατάνε περισσότερο το γκάζι της προόδου.
Κάποιες από τις ενέργειες της είναι πως έκαναν αλλαγές στα Disney Fairy Tales Weddings πακέτα της που έχουν επιλογές για άτομα του ίδιου φύλου, διοργάνωσε το Magical Pride στο Παρίσι, άλλαξε τους όρους για τους εργαζόμενους της ώστε να μπορούν να φορούν ό,τι θέλουν και να λέγονται πλέον cast members και αφαίρεσε μία σκηνή από τους Πειρατές της Καραϊβικής στην οποία πωλούν γυναίκες σαν αντικείμενα σε ένα παζάρι.

Τώρα, η οπισθοδρομική λογική των εχθρών της είναι στα κάγκελα γιατί η Disney διαφώνησε ανοιχτά με την λογική του εκπαιδευτικού συστήματος που απαγορεύει κάθε είδους συζήτηση σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στα σχολεία. Επίσης, μεγεθύνει την οργή τους το γεγονός ότι συζητούν να βάλουν περισσότερους ομοφυλόφιλους ήρωες στις ταινίες τους και να απευθύνονται πλέον στο κόσμο όχι με το Ladies and gentlemen αλλά με τη φράση Dreamers of all ages, πριν ξεκινήσουν διάφορα σόου.

Ανάμεσα σε εκείνους που θύμωσαν με αυτή την ανακοίνωση είναι ο κυβερνήτης της Florida, Ron DeSantis, που είναι γνωστός για την επιμονή του να μένει μόνιμα σε άλλες εποχές. Θεώρησε πως ξεπέρασε κάθε όριο με αυτή τη στάση της και προσπαθεί να τη μποϊκοτάρει σε εθνικό επίπεδο αλλάζοντας τα ποσά των φόρων, απομακρύνοντας τον κόσμο από το μεγαλύτερο της θεματικό πάρκο και διεκδικώντας τα δικαιώματα του Mickey Mouse. Και μάλιστα είχε τη φαεινή ιδέα να οργανώσει ολόκληρη τραγελαφική καμπάνια με το σλόγκαν «I am done with Disney» και διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις με έναν Mickey να φοράει κουστούμι Make America Great Again. Θα μπορούσε να είναι σκηνή από το Gran Torino αλλά δυστυχώς ξεπερνάει τα κινηματογραφικά σύνορα.
Συμφωνεί μαζί με τον DeSantis και η συγγραφέας και παρουσιάστρια Candace Owens, η οποία σε tweet της αποκάλεσε παιδόφιλη τη Disney και κάλεσε τους 3 εκ. followers της στο Twitter να ταχθούν εναντίον της δαιμονισμένης εταιρίας ενώ παράλληλα η Daily Wire, πρότεινε δημόσια να ιδρυθεί μία νέα αυτοκρατορία ψυχαγωγίας ως ο μεγάλος αντίπαλος που θα την καταστρέψει δημοσιεύοντας μαρτυρίες οικογενειών που ακύρωσαν τις διακοπές τους σε πάρκα της Disney και τις συνδρομές τους στην πλατφόρμα της προκειμένου να πολώσει περισσότερο το κλίμα. Οι εκπρόσωποι αρνήθηκαν να σχολιάσουν όλα αυτά τα δημοσιεύματα με αποτέλεσμα να αποκτήσει περισσότερα παρακλάδια ο Φράνκεσταϊν της προπαγάνδας.Η Washington Post λοιπόν, πήρε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε με 13 ταξιδιωτικά γραφεία που διοργανώνουν εκδρομές στα πάρκα του κολοσσού. Οι περισσότεροι δεν απάντησαν τίποτα και δύο που δέχθηκαν να μιλήσουν, είπαν πως δεν έχουν καμία ακύρωση στις κρατήσεις τους και δεν ισχύει αυτό το κλίμα της τρομοκρατίας.

Τέλος, ο πιο ψύχραιμός και κυνικός συγγραφέας Mark Pinsky, που κάλυψε τις διαμαρτυρίες των Βαπτιστών (Southern Baptist Convention) και έγραψε το βιβλίο «The Gospel According to Disney», πιστεύει ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα. «Νομίζω ότι αυτό που κατάφεραν οι Βαπτιστές είναι το να αντιδράμε ενάντια στους νταήδες και δεν θα βλάψει σε βάθος τη εταιρία.» ανέφερε και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο όλες αυτές οι αντιδράσεις να έχουν κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα.

Μάλλον αργεί λίγο το happily ever after τέλος.