Οι πιο coοl Δευτέρες της πόλης επιστρέφουν για 4 ξεχωριστές βραδιές αφιερωμένες στους λατρεμένους The Dream Syndicate και The Sonics, στην αληθινή ιστορία του Γερμανικού Thrash Μetal και την Ιστορία Μιας Επανάστασης.

Ξεκίνημα με ένα ξεχωριστό GSFF Special Opening Night, με τον θρυλικό Steve Wynn επί σκηνής και μια μαγική πρεμιέρα για τους τεράστιους The Dream Syndicate!

GSFF Special Opening Night

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023:

 • Πρώτη Πανελλήνια Προβολή: How Did We Find Ourselves Here? (106′)
 • Live Q&A: Steve Wynn, Emiel Spoelder. Συντονίζει η Έφη Παπαζαχαρίου.
 • Steve Wynn Special Acoustic Performance

Αρχές της δεκαετίας του 80.  Η υπερβολικά στυλιζαρισμένη pop κυριαρχεί στη διεθνή μουσική σκηνή, ώσπου μια μπάντα από το Λος Άντζελες με σκληρό κιθαριστικό ήχο, έρχεται να ανατρέψει αυτό το σκηνικό. Η μπάντα ονομάζεται The Dream Syndicate.

Και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία…

Η ιστορία μίας από τις πλέον επιδραστικές μπάντες στην ιστορία της μουσικής, που θα δούμε πρώτοι στην Ελλάδα τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.  Θα ακολουθήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση του Steve με τον σκηνοθέτη Emiel Spoelder και την δημοσιογράφο Εφη Παπαζαχαρίου.

Η βραδιά θα κλείσει ιδανικά, με τη μοναδική εμπειρία που λέγεται Steve Wynn live!

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής του περιοδείας για την προώθηση του νέου live acoustic album “Journeyman”, ο Steve Wynn θα είναι μαζί μας στη σκηνή του Gagarin 205 για ένα Special Acoustic Performance!

GSFF_TheDreamSyndicate_Trailer from GSFF on Vimeo.

Αγοράστε το εισιτήριό σας

Total Thrash. The Teutonic Story (2022)

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου

 • Live on stage: AMKEN
 • Live Q&A: Daniel Hofmann
 • Total Thrash. The Teutonic Story (107′) – Πρώτη Πανελλήνια Προβολή

Το Thrash Metal, τέσσερις δεκαετίες μετά τη γέννησή του, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο όσο ποτέ, και έρχεται στο Gagarin! Τη βραδιά ανοίγουν οι ΑΜΚΕΝ, με ένα live-δυναμίτη!

Συνεχίζοντας το ταξίδι που ξεκίνησε το 2019 από το Bay Area, το GSFF αναζητά τις ρίζες του Thrash Metal, αυτή τη φορά στη βορειοδυτική Γερμανία.

Βρισκόμαστε στην επαρχία του Ρουρ, αρχές των 80’s, στο επίκεντρο μιας επανάστασης. Πολλά και σοβαρά προβλήματα μαστίζουν τους νέους, οι οποίοι βρήκαν την καλύτερη διέξοδο στη μουσική. Μια μουσική που έπρεπε να είναι ξεχωριστή, πιο δυνατή και πιο θορυβώδης από οτιδήποτε άλλο εκεί έξω. Μια μουσική που θα έκανε τη φωνή τους να ακουστεί παντού και δυνατά!

GSFF_TotalThrash_Trailer from GSFF on Vimeo.

Αγοράστε το εισιτήριό σας

BOOM. A Film About The Sonics (2018)

Δευτέρα 06 Νοεμβρίου

 • Live on stage: The Acid Visions
 • Live Q&A: Jordan Albertsen
 • BOOM. A Film About The Sonics (80′) – Πρώτη Πανελλήνια Προβολή

Το πολυβραβευμένο BOOM κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα του στο GSFF, κι εμείς ζούμε μια μαγική στιγμή στην ιστορία του rock ‘n’roll: τη γέννηση ενός ήχου που ο κιθαρίστας των Pearl Jam Mike McCready, έχει αποκαλέσει “επικίνδυνο”.

Η κορυφαία πανκ μπάντα όλων των εποχών επιστρέφει στο Gagarin κι εμείς ζούμε την ιστορία από την ίδρυση και την πρόωρη διάλυση, ως την επανένωση που μας πρόσφερε μοναδικές συναυλιακές στιγμές, στην ίδια σκηνή που θα φιλοξενήσει τον σκηνοθέτη Jordan Albertsen και τους The Acid Visions.

GSFF_Boom_Trailer from GSFF on Vimeo.

Αγοράστε το εισιτήριό σας

Special Closing Night – ΑΚΟΕ – ΑΜΦΙ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου

 • Live on stage: t.b.a.
 • Live Q&A με τον σκηνοθέτη Ιωσήφ Βαρδάκη, την παραγωγό Μαρίνα Δανέζη και special guests που θα ανακοινωθούν
 • ΑΚΟΕ – ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης (Να Κοιμάμαι Στο Στήθος Του) (71′) – Πρώτη ανοικτή προβολή στην Αθήνα.

Μία από τις σημαντικότερες εγχώριες παραγωγές των τελευταίων μηνών, στην πρώτη της ανοικτή προβολή στην Αθήνα!

Από τις πιο ουσιαστικές καταγραφές των πρώτων αγώνων για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, η ταινία διηγείται την ιστορία της ομάδας ανθρώπων που ίδρυσε το Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλόφιλων Ελλάδος, προσφέροντας ένα σημείο αναφοράς για μια κοινότητα που αρχίζει να σχηματίζεται και να αυτοσυνειδητοποιείται.

Μια Ιστορία ντυμένη με την ονειρική πρωτότυπη μουσική του Κ.Βήτα.

GSFF_AKOE-ΑΜΦΙ_Trailer from GSFF on Vimeo.

Αγοράστε το εισιτήριό σας