Από τον Bowie μέχρι τον Snoop, η Τεχνητή Νοημοσύνη δημιουργεί εντυπωσιακές εικόνες που βασίζονται στο στιχουργικό έργο των καλλιτεχνών, κι αυτό είναι σίγουρα κάτι συναρπαστικό. Η νέα γενιά εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης είναι τόσο καλή στη σύνθεση εικόνων που χρησιμοποιείται ήδη παντού, από μουσικά άλμπουμ μέχρι εξώφυλλα περιοδικών.

Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το συγκεκριμένο μέσο να χρησιμοποιείται για να μετατρέψει ολόκληρα τραγούδια σε εικόνες, και τα αποτελέσματα είναι τόσο τέλεια που είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η πραγματικά φονική εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας κρύβεται μέσα στο μουσικό αρχείο του David Bowie.

Δεν μας πιστεύετε; Εδώ είναι το “Space Oddity” του Bowie, το οποίο δημιούργησε ο χρήστης του YouTube aidontknow. Η διαδικασία της δημιουργίας του βίντεο περιελάβανε την πληκτρολόγηση των στίχων του τραγουδιού στην προτροπή της τεχνητής νοημοσύνης, στίχο προς στίχο, ώστε να δημιουργηθεί μια εικόνα για τον καθένα.

Σίγουρα, οι εταιρείες Midjourney, Dall-E και Stable Fusion θα αφήσουν τη σφραγίδα τους στις απόκοσμες κοιλάδες του αλλόκοτου και θα παρέχουν μια αστείρευτη πηγή τέλειων φωτογραφιών που θα μοιάζουν τόσο αληθοφανείς όσο και οι πραγματικές. Αυτό είναι επίσης ένα μεγάλο μειονέκτημα όλης αυτής της διαδικασίας Αυτά τα εργαλεία ουσιαστικά αποσπούν υλικό από το υπάρχον έργο σχεδιαστών και φωτογράφων, που ωστόσο δεν λαμβάνουν αμοιβή για την αδειοδότηση της Τεχνητής Νοημοσύνης για να χρησιμοποιήσει το έργο τους, σε έναν ταχέως εξελισσόμενο τομέα που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο.

Αλλά, αυτή τη στιγμή, αυτό το βίντεο δείχνει ότι τα συχνά απόκοσμα αποτελέσματα της τεχνητής νοημοσύνης είναι ακόμη περιορισμένα: κατάλληλα για ποίηση και φανταστική λογοτεχνία, αλλά όχι για οτιδήποτε πολύ κυριολεκτικό. Αυτή φαίνεται να είναι η ιδέα που ώθησε τον χρήστη aidontknow να μετατρέψει μερικά από τα τραγούδια του Ziggy Stardust σε μουσικά slideshows.

Φωτ.: @trigger_mortis_ai / Ιnstagram

Ο aidontknow χρησιμοποίησε την ίδια μεθοδολογία στο Midjourney για να δημιουργήσει αυτή την απόδοση του “Starman”. Η περιγραφή του βίντεο αναφέρει ότι υπάρχουν μερικές αλλαγές και παρεμβολές από τον ίδιο, κάτι που διαπιστώσαμε ότι ήταν απαραίτητο όταν προσπαθήσαμε να κάνουμε το ίδιο χρησιμοποιώντας το Midjourney στο Discord, καθώς πολλές φορές η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι ακόμα σε θέση να αναγνωρίσει πρόσωπα ή αντικείμεΤεχνητή Νοημοσύνηνα που αναφέρονται σε προηγούμενους στίχους νωρίτερα, οπότε όταν για παράδειγμα αναφέρεται η αντωνυμία «αυτό» (it), θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με τη λέξη που αντιπροσωπεύει, ούτως ώστε να μπορέσει η Τεχνητή Νοημοσύνη να το αναπαραστήσει.