Η εταιρεία πολυτελών διαστημικών ταξιδιών “Space Perspective” αποκάλυψε το τελικό σχέδιο της για την κάψουλα “Neptune”, η οποία προσφέρει μια εναλλακτική λύση για ταξίδι στην άκρη του διαστήματος χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Το σφαιρικό σχήμα της κάψουλας επιτρέπει πανοραμική θέα 360 μοιρών μέσω παραθύρων – τα οποία η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι τα μεγαλύτερα που έχουν μεταφερθεί ποτέ στο διάστημα – και θα συνοδεύονται από δορυφορικές εικόνες και κάμερες 360 μοιρών. Τα παράθυρα αυτά διαθέτουν μια ανακλαστική επίστρωση, παρόμοια με εκείνη του κράνους ενός αστροναύτη, η οποία θα συμβάλει στη διατήρηση της θερμοκρασίας της κάψουλας σε δροσερά επίπεδα, περιορίζοντας την απορρόφηση της ηλιακό ακτινοβολίας.

Το σαλόνι της “Neptune” / πηγή: Space Perspective

Το εσωτερικό της “Neptune” είναι σαφώς πιο οικείο για τους ταξιδιώτες, συγκριτικά με το εσωτερικό ενός τυπικού διαστημοπλοίου. Οι πολυθρόνες με ζώνες ασφαλείας παρέχουν ένα ασφαλές μέρος για να καθίσουμε κατά την απογείωση και την προσγείωση, ενώ οι καναπέδες προσφέρονται για χαλάρωση έτσι ώστε να απολαύσουμε το διαστημικό τοπίο. Η κάψουλα είναι σχετικά ψηλή και επιτρέπει στους ταξιδιώτες να μετακινούνται εντός της. Σε όλο το εσωτερικό χρησιμοποιούνται πολυτελή υλικά, όπως αυλακωτό γυαλί και μάρμαρο. Σνακ και ποτά θα είναι διαθέσιμα στο μπαρ του σκάφους κατά τη διάρκεια του εξάωρου ταξιδιού.

Ο Dan Window, που είναι ο Experience Design Lead, και η Isabella Trani, που εργάζεται ως Experience Designer στην “Space Perspective” και έχουν επιβλεφθεί τον σχεδιασμό της κάψουλας, δήλωσαν: «Τα διαστημικά ταξίδια είναι ένα νέο πεδίο συναρπαστικών προκλήσεων και δημιουργικής σκέψης. Ως ειδικοί στο σχεδιασμό, έχουμε ενσωματώσει την ταξιδιωτική εμπειρία και αισθητική».

Το εξωτερικό της διαστημικής κάψουλας / πηγή: Space Perspective

Η κατασκευή της “Neptune”, έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί 900 εισιτήρια για να ταξιδέψουν με αυτό. Τα εισιτήρια κοστίζουν 125.000 δολάρια ανά άτομο και μπορούν να γίνει κράτηση με 1.000 δολάρια μέσα απ’ το site της “Space Perspective”.

Πολυτέλεια και άνεση / πηγή: Space Perspective