*Αυτό το κείμενο δεν περιέχει μια γνωστή κινηματογραφική ατάκα για τους Sex Pistols*.Ο σκηνοθέτης που πάντα θα γουστάρουμε γιατί πέφτει στα κατεστραμμένα πατώματα, τολμάει να ανοίξει μόνιμα κλειστές πόρτες και βρίσκει όσες χαμένες ζωές πετάχτηκαν βιαστικά σε βρώμικες τουαλέτες για να φτιάξει καρέ με ωραία σημάδια πάνω μας, επιστρέφει με τη σειρά Pistol. Είναι βασισμένη στη βιογραφία του Steve Jones, Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol, που είχε κυκλοφορήσει το 2017 και ο Danny Boyle, εκτός απο σκηνοθέτης, είναι και παραγωγός ενώ δημιουργός και σεναριογράφος, είναι ο Craig Pearce. Μετράει 6 επεισόδια rock ‘n’ roll επανάστασης κι επικεντρώνεται στο πώς έζησε ο Jones τρία χαρακτηριστικά χρόνια αυτής της  rollercoasterικής πορείας της μπάντας με τα πιο ανήσυχα παιδιά της εργατικής τάξης, που έβαλε τη λέξη αναρχία σε τρόπους ζωής και t-shirts προκαλώντας μεγάλη ταραχή στις κιθάρες (και στη βασίλισσα φυσικά) όπως τις ήξεραν όλοι έως τότε.

Επειδή όμως όπως συμβαίνει σε πολλές μουσικές βιογραφίες, δεν είναι πάντα εύκολη η ζωή των συνετελεστών, ο Lydon, είχε ασκήσει βέτο στην χρησιμοποίηση των τραγουδιών τους με αποτέλεσμα, τα εναπομείναντα μέλη να κινηθούν δικαστικά εναντίον του και στο τέλος να δικαιωθούν.Γιατί ευτυχώς, κάποιες δικαστικές αίθουσες, ξέρουν από ροκάδικες αλήθειες. Και εκτός από αυτό, είχαμε και διπλή δόση απογοήτευσης από τον frontman τους όταν είχε δηλώσει δημόσια το 2020 πως η μόνη λογική επιλογή είναι ο Donald Trump και διέλυσε όλα όσα πρέσεβευε το γκρουπ αυτά τα χρόνια.

Αν απορείς για το καστ του Pistol, στη λίστα των πρωταγωνιστών είναι οι Anson Boon (John Lydon), Tobby Wallace (Steve Jone), Christian Lees (Glen Matlock), Louis Partridge (Sid Vicious), and Jacob Slater (Paul Cook), Maisie Williams (Jordan), Thomas Brodie-Sangster (Malcolm McLaren), Talulah Riley (Vivienne Westwood). Και τώρα, έχουμε δύο πρώτες εικόνες από σύμπαν του Boyle, με το συγκρότημα ενώ περιμένει να απογειωθεί  και η άλλη έξω από το πούλμαν της περιοδείας τους.

Από αυτή τη μικρή δόση, καταλαβαίνεις πως είναι απόλυτα πιστό στην αισθητική τους και ότι το binge watching θα είναι μονόδρομος. Εν τω μεταξύ, μόλις χορτάσεις αυτές τις φωτογραφίες, μπορείς να διαβάσεις και αυτό το μίνι αφιέρωμα στη Westwood, η οποία στα ένδοξα 60’s ήταν ζευγάρι με τον Malcolm McLaren, που από φοιτητής Καλών Τεχνών, έγινε ο μεγάλος μάνατζερ των Pistols, και οι δύο τους, επηρέασαν πάρα πολύ τον καλλιτεχνικό κόσμο από όλες τις πλευρές.

Για φινάλε, σημείωσε στην ατζέντα ότι η πρεμιέρα του Pistol θα γίνει στο Hulu στις 31 Μαίου και θα προβληθεί παράλληλα στο Disney+ σε Αγγλία, Ιρλανδία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη.