Ο Rafael Rodríguez, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επιτραπέζιων παιχνιδιών RS Barcelona, ένωσε τις δυνάμεις του με την Verònica Fuerte, ιδρύτρια του Hey Studio, για την δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης του αγαπημένου τραπεζιού ποδοσφαίρου της με την ονομασία «RS4 Home x HEY». Διαθέτοντας μια εντυπωσιακή χρωματική παλέτα, που θυμίζει την κουλτούρα της ποπ αρτ, ο σχεδιασμός γοήτευσε το MoMA Design Store και αποτελεί πλέον μέρος της αποκλειστικής συλλογής του μουσείου. Το δίδυμο επέλεξε να ανανεώσει το μοντέλο RS4 για τον μοναδικό συνδυασμό ξύλου Iroko και χάλυβα, τα κομψά χαρακτηριστικά και τη λειτουργική προσαρμοστικότητα.

Τώρα, «το RS4 Home έρχεται με ένα μανιφέστο υπέρ της γνήσιας και αληθινής διασκέδασης», γράφει ο Rodríguez. «Είναι μια δήλωση των προθέσεων να ανακτήσουμε την ωραία συνήθεια να παίζουμε ενεργητικά παιχνίδια με την οικογένεια και τους φίλους μας. Να διατηρήσουμε την καλή συνήθεια του παιχνιδιού. Να μειώσουμε τον χρόνο που αφιερώνουμε στην οθόνη. Να κλείσουμε την τηλεόραση, την κονσόλα παιχνιδιών και την κινητή συσκευή για να συνδεθούμε με τους ανθρώπους μας. Να κάνουμε ένα “like” στις στιγμές που βιώνουμε. Να γιορτάσουμε το γεγονός ότι όλοι μαζί δεν χρειαζόμαστε δικαιολογίες, να αφήσουμε τον χρόνο να κυλήσει χωρίς βιασύνη».

Ενώ η RS Barcelona συνέθεσε τον σχεδιασμό, το Hey Studio έδωσε έμφαση στη δημιουργική προσέγγιση του branding του ποδοσφαιρικού τραπεζιού, εισάγοντας έναν συνδυασμό χρωμάτων που είναι ισχυρός, εντυπωσιακός, ποπ, ζωντανός, αντισυμβατικός και χωρίς περιορισμούς. Τελικά, αυτή η χρωματική ελευθερία προσκαλεί για παιχνίδι και μεταδίδει το πάθος της Hey για το χρώμα. «Με αυτή την ειδική έκδοση, το ποδοσφαιράκι “RS4 Home x HEY” παρουσιάζεται με μια τολμηρή καλλιτεχνική πινελιά», σημειώνει η Verònica Fuerte.

Τώρα, χάρη στην αναζωογονητική αισθητική του, το ποδοσφαιράκι «RS4 Home x HEY» φέρει την σχεδιαστική υπογραφή MoMA Exclusive. Ως μέρος των MoMA Exclusives, τα προϊόντα πρέπει να περάσουν από μια διαδικασία επιλογής που δεν μοιάζει με καμία άλλη: πρόκειται για ένα σύνολο 8 κριτηρίων που διασφαλίζουν ότι κάθε αντικείμενο είναι κατάλληλο, ευθυγραμμισμένο με το όραμα του MoMA για τον καλό σχεδιασμό. Στη συνέχεια, η επιμελήτρια υπηρεσία του μουσείου αξιολογεί το προϊόν. Μόνο τα αντικείμενα που περνούν από αυτά τα δύο στάδια μπορούν να γίνουν με επιτυχία μέρος της συλλογής.