Μια συλλογή 60 σχεδίων του Gaetano Pesce ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη στην αίθουσα τέχνης Galerie56· στην έκθεση «Gaetano Pesce Unframed», παρουσιάζονται σχέδια του φημισμένου Ιταλού αρχιτέκτονα και ντιζάινερ που σχετίζονται με τα πρότζεκτ του σε αρχιτεκτονική, εσωτερικούς χώρους και έπιπλα καθώς και με υλοποιημένες ιδέες του, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η νεοϋορκέζικη γκαλερί βρίσκεται στο ισόγειο του ουρανοξύστη «Jenga», σχεδιασμένου από το αρχιτεκτονικό γραφείο Herzog & de Meuron, στο 56 της Leonard Street στην Tribeca, και οι υάλινες προθήκες της βλέπουν το πίσω μέρος του προσφάτως ολοκληρωμένου γλυπτού «Bean» του Anish Kapoor. Η έκθεση είναι η πρώτη ευκαιρία να δει το κοινό συλλογή των σχεδίων του Ιταλού καλλιτέχνη, κάποια από τα οποία έχουν στο παρελθόν εκτεθεί σε επιλεγμένα μουσεία.

«Ένας από τους σπουδαιότερους κονσεπτουαλιστές των καιρών μας, ο Gaetano Pesce είναι ένα από τα πλέον σημαντικά πρόσωπα στην αρχιτεκτονική και το ντιζάιν σήμερα. Η αντίληψή του για τον κόσμο και η αίσθηση υλικότητας που έχει χαρακτηρίζεται με μοναδικό τρόπο από μια βαθιά αίσθηση χιούμορ»,λέει ο αρχιτέκτονας και ιδρυτής της Galerie56, Lee F. Mindel. Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 8 Μαΐου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lee F. Mindel (@leemindel)