Ο Jonny Trunk ξεκίνησε να μαζεύει προσπέκτους αυτοκινήτων στην εφηβεία.  Έστελνε γράμματα σε αντιπροσωπείες ζητώντας έντυπα, πήγαινε σε εκθέσεις να χαζέψει νέα μοντέλα, και περνούσε τα Σαββατοκύριακα σε ένα ιδανικό σημείο της γειτονιάς του για  “car spotting”.  Εκείνα τα χρόνια, αγαπημένο δώρο γενεθλίων του ήταν ένα ταξίδι στο Λονδίνο για να δει τις βιτρίνες των εκθεσιακών χώρων και να σταθεί στον κυκλικό κόμβο της Sloane Square, παρακολουθώντας την ατέλειωτή ροή των supercars.

Mέσα σε λίγα χρόνια, ο Trunk είχε συγκεντρώσει μια τεράστια συλλογή από φυλλάδια, μπροσούρες και αφίσες, η οποία ξεχάστηκε στη βιβλιοθήκη του καθώς επικράτησαν άλλα ενδιαφέροντα: Η μουσική (το 1995 ίδρυσε την cult δισκογραφική Trunk Records που ειδικεύεται στην κυκλοφορία παλιών, χαμένων ηχογραφήσεων), το ραδιόφωνο (μουσικές εκπομπές στον καλλιτεχνικό σταθμό Resonance FM), τη συγγραφή άρθρων για τα περιοδικά Vice και Μοjo. Και φυσικά,  το αδιάλειπτο πάθος για αναμνηστικά και συλλογές που οδήγησε στην επιμέλεια βιβλίων όπως το Wrapper’s Delight που συγκεντρώνει μια μνημειώδη συλλογή συσκευασιών και περιτυλιγμάτων από σοκολάτες και γλυκά.

Πέρσι, η νοσταλγία του για τα κλασικά αυτοκίνητα της εποχής 1960-1980 ανασύρθηκε στην επιφάνεια, και ξεκίνησε μια καμπάνια Kickstarter για την έκδοση του λευκώματος Auto Erotica. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα 240 σελίδων σε μια εποχή όπου το τολμηρό graphic design με στοιχεία pop art ή avant-garde, ιδιόρρυθμες γραμματοσειρές και εκκεντρικά χρώματα μπορούσε να πυροδοτήσει την επιθυμία για ένα Ford Anglia, ένα Citroen Ami 6, ένα τρίκυκλο Βοnd Bug ή ένα DeLorean. Αλλά και την επιθυμία για το ταξίδι, τη φυγή, τον ανοιχτό δρόμο.

fuel-design.com