Φουσκωτά «τεϊοποτεία» και φουτουριστικά τρόφιμα παρουσιάζονται στην έκθεση “Ask Me if I Believe in the Future”, η οποία φιλοξενείται έως τις 23 Οκτωβρίου στο Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg· εκτίθενται έργα της με έδρα τη Νέα Υόρκη ομάδας Objects of Common Interest, της Ολλανδής ντιζάινερ Carolien Niebling, του ντουέτου Zaven από την Ιταλία και του Ισραηλινού σχεδιαστή Erez Nevi Pana. Κάθε δημιουργός χρησιμοποίησε ως σημείο εκκίνησης ένα θεματικό ερώτημα για να εξερευνήσει τις ελπίδες του και τους φόβους του για έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, υπό το φως πρόσφατων εξελίξεων όπως η κλιματική αλλαγή, η Covid-19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η “Ask Me if I Believe in the Future” είναι ένα πρότζεκτ για την αισιοδοξία» τόνισε η επιμελήτρια της έκθεσης, Maria Cristina Didero. «Αν και ο τίτλος αυτής της έκθεσης ενδέχεται να ακούγεται απλοϊκός, πιθανώς όλοι θα το έχουμε σκεφτεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας χωρίς να έχουμε βρει μια επακριβή απάντηση» συνέχισε. «Αυτή η έκθεση περιέχει έναν σπόρο ελπίδας, όπως και ο ίδιος ο μελλοντικός κόσμος· έχει να κάνει τόσο με το μέλλον όσο και με εμάς τους ίδιους» υπογράμμισε.

Η ομάδα Objects of Common Interest, με επικεφαλής τους ελληνικής καταγωγής Eleni Petaloti και Leonidas Trampoukis, δημιούργησε τρία φουσκωτά γλυπτά που προσκαλούν τους επισκέπτες να σκαρφαλώσουν μέσα. Με επωνυμία “Teahouses of Domesticity”, αυτοί οι σαν τούνελ χώροι εκφράζουν τη μεταβαλλόμενη φύση της διάδρασης μεταξύ ανθρώπων, την εποχή των ψηφιακών μέσων. «Τα έργα που δέχονται επίσκεψη στο εσωτερικό τους επινοήθηκαν κατ’ αναλογία των ιαπωνικών τεϊοποτείων, όπου η παραδοσιακή τελετή τσαγιού προσφέρει χρόνο για επιβράδυνση και διαλογισμό» σχολίασε η Didero. Κάθε φουσκωτό έχει τα δικά του χαρακτηριστικά: ένα καλύπτεται με ασημόχαρτο για να προφυλάξει τον «ένοικό» του από τον έξω κόσμο, ένα άλλο χρησιμοποιεί αφρό μνήμης για να χαρτογραφεί, στιγμιαία, κινήσεις και το τρίτο έχει χώρο για να βρεθούν μαζί δύο άνθρωποι.

info:https://www.mkg-hamburg.de/en/exhibitions/ask-me-if-i-believe-the-future