Το Panorama of Cacotypes έχει βασιστεί στην προσωπική εμπειρία και έρευνα της εικαστικού πάνω στη συστημική ανισότητα στην Ελλάδα. Η εγκατάσταση θέτει ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία του νομικού συστήματος σε σχέση με τις επιπτώσεις της σεξουαλικής κακοποίησης και μπορεί να θεωρηθεί ως διαμαρτυρία ενάντια στον ισχύοντα νόμο περί σεξουαλικών αδικημάτων αλλά και την έλλειψη κανονισμών ως προς τον χειρισμό επίσημων καταγγελιών.

Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με τη φωτογραφική τεχνική της Καλοτυπίας που εφευρέθηκε το 1839 από τον William Fox Talbot. Η μέθοδος της Καλοτυπίας ήταν η πρώτη στην οποία η εκτύπωση σε χαρτί προήλθε από τη δημιουργία αρνητικού μετά από έκθεση στο φως για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εγκατάσταση μπορεί να σοκάρει ή ακόμα και να προκαλέσει δυσφορία, αποτυπώνει όμως μια σκοτεινή πλευρά της πραγματικότητας και παραπέμπει στις τραυματικές αφηγήσεις που έχουν καταγραφεί στο σώμα.

Mπορεί κάποια αποσπάσματα να ξεθώριασαν από τη μνήμη, το σώμα όμως δεν ξεχνά.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου από τις 5 μμ ως τις 9 μμ, στις 8 μμ θα πραγματοποιηθεί η performance «κλείειν». Η εγκατάσταση και η περφόρμανς αποτελούν μέρος του residency που πραγματοποιεί στο ΟΧΤΩ.

ΟΧΤΩ, Πολυτεχνείου 8, Αθήνα.