Παιγνιώδη γλυπτά που είναι αναφορά στη συλλογή γλυπτών ζώων της Coco Chanel ζήτησε από τον Γάλλο καλλιτέχνη Xavier Veilhan ο οίκος Chanel για την παρουσίαση της κολεξιόν SS23 στο Grand Palais Éphémère στο Παρίσι.

Ο Veilhan δημιούργησε τα κινούμενα γλυπτά – λιοντάρι, καμήλα, ελέφαντας και άλλα – ανακαλώντας στον νου μια «παρέλαση ζώων» σε χωριάτικο πανηγύρι. «Με ενδιαφέρει το πώς συνδέονται τα ζώα με συγκεκριμένες τοποθεσίες: πόλεις, φολκλόρ, παραδόσεις… Πρότεινα ένα σκηνικό που έμοιαζε με χωριάτικο πανηγύρι. Είναι επίσης μια εξερεύνηση του τι μπορεί να είναι τα προϊόντα της φαντασίας μας» εξήγησε.

Ο 59χρονος καλλιτέχνης εκπροσώπησε τη Γαλλία στην Μπιενάλε της Βενετίας του 2017. Η συνεργασία του με τον Chanel προέκυψε κατόπιν αιτήματος της Virginie Viard, η οποία ως διευθύντρια δημιουργικού διαδέχθηκε τον Karl Lagerfeld μετά τον θάνατό του, το 2019. «Η Virginie Viard με ρώτησε αν μπορούσα να δουλέψω γύρω από την ιδέα του διαμερίσματος της Chanel και της συλλογής ζώων εκεί» είπε, αναφερόμενος στο σπίτι της δημιουργού στην κορυφή της στριφογυριστής σκάλας πάνω από την μπουτίκ και το ατελιέ της. Εκεί, ανάμεσα στη συλλογή μικρών γλυπτών ζώων της Chanel συναντιόντουσαν η Viard και ο Veilhan για να ανταλλάξουν ιδέες· έτσι γεννήθηκε το θέμα του show.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 美紙 ART AND PIECE (@artandpiecehk)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ